Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Carl Philips design bakom årets hjärtepin

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Prins Carl Philip har designat årets hjärtepin till förmån för HJärt-Lungfonden.
Foto: HJärt-Lungfonden, Scanpix

Tre ballonger som formar ett hjärta.

Så ser årets hjärtepin ut som säljs till förmån för Hjärt-Lungfonden.

Bakom designen står prins Carl Philip.

– Hjärtat får ett lyft av ballongerna i pinet och det hoppas jag att alla barnhjärtan också ska få, säger prinsen till Hjärt-Lungfonden.

Genom hjärtepinsen vill prins Carl Philip sätta fokus på forskning kring barn med hjärtfel.

– Forskningen står inför stora utmaningar när det gäller barn som föds med hjärtfel och jag tycker att det känns bra att kunna sätta fokus på dessa frågor, säger han i en intervju med Hjärt-Lungfonden.

Prinsen har tidigare studerat design i USA och har designat en rad produkter de senaste åren, bland annat en serie porslinsskålar i form av skogsdjur.

Att det blev just ballonger i designen av pinsen förklarar han så här:

– Ballonger för tankarna till barn och till barnasinnet hos alla människor. Hjärtepinet säljs till förmån för barn och alla barn borde kunna leka och sporta som de vill. Hjärtat får ett lyft av ballongerna i pinet och det hoppas jag att alla barnhjärtan också ska få.

Designprinsen

Prins Carl-Philip har designat en rad produkter de senaste åren:

- "Svenska djur". En serie skålar i stengods dekorerade med små djur, som hare och mullvad. Skålarna produceras av Gustavsberg och är designade av prinsen och vännen Oscar Kylberg. Paret designade också en matta tillverkad av gamla avlagda fallskärmar som förra året såldes till förmån för drottning Silvias World Childhood Foundation.

- "CPB 2091". En bestickserie som prinsen designade för Mema/Gab. För dem har han också designat en vas och två ljusstakar i silver.

- "CPB 2101". Eldskärmen i gjutjärn föreställande slottet Tre Kronor, designade prinsen för Svenskt Tenn.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.