Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carl Philip och Sofia rockade in julhelgen

Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist vid konserten, här tillsammans med artisterna Molly Sandén och Fredrik Benedict Nybladh.Foto: David Sica/Stella Pictures

Prins Carl Philip och Sofia startade helgen med en julkonsert.

De rockade loss i Gustav Vasa kyrka med artister som Eric Saade och Gladys del Pilar.

- Helt magiskt, fantastiska prestationer, säger Sofia.

Carl Philip och Sofia Hellqvist gick uppför altargången på måndagskvällen. Men inte ända fram. De satte sig på första bänk i Gustaf Vasa kyrka i Stockholm för att lyssna på årets julkonsert.

Kyrkan var fullsatt och prinsparet applåderade entusiastiskt när sångarna Molly Sandén och Fredrik Benedict Nybladh framförde allt från "Stilla natt" till moderna julsånger tillsammans med kören Laudes.

Publiken rycktes med när Gladys del Pilar plötsligt rockade loss bland kyrkbänkarna - och när hon följdes av överraskningsartisten Eric Saade med "You raise me up" visste jublet inga gränser.

- Helt magiskt, fantastiska prestationer. Det här är verkligen en bra upptakt på julen, säger Sofia efter konserten.

- Vi firar jul både i Stockholm och Dalarna, vi passar på när familjerna är samlade, säger Sofia Hellqvist.

Också Carl Philip tycker att konserten ger "en skön julkänsla" och är en bra start på helgen.

- Det är jättekul att bli morbror igen. En härlig känsla, så det här blir en speciellt god jul för hela familjen. Vi har redan haft lite minijul med mina systrar och deras familjer, säger prinsen.

Efter konserten samlades kollekt in till Project Playground, Sofias projekt för utsatta barn i Sydafrika.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.