Carl Philip i krock med SL-buss i morse

Publicerad

Det small till rejält när en buss plötsligt körde in i prins Carl Philips svarta Porsche Cayenne vid ett rödljus på onsdagsmorgonen.

En passagerare berättar hur prinsen såg chockad ut, men ändå lyckades behärska sig när han konfronterade chauffören.

– Han ville nog inte ställa till en scen, när han såg att han hade publik, säger passageraren.

Klockan nio på onsdagsmorgonen brakade bussen in i bakdelen på prins Carl Philips Porsche Cayenne, utanför Berwaldhallen i Stockholm.

En passagerare som satt längst fram i bussen reagerade på att busschauffören inte verkade märka att bilarna framför stannat för rött.

– Han fortsatte att krypköra och det jag hinner tänka är att "nej, den där bilen är dyr". Sen blir det en rejäl smäll, säger passageraren.

Dörren på lyxbilen framför öppnades – och ut klev Sveriges prins i svart dunjacka och chockad blick.

– Han såg upprörd och arg ut, med rynkad panna. Han måste ha skakats om rejält där inne, säger passageraren.

Höll sig lugn.

Men något raseriutbrott kom aldrig. Efter att ha bytt några ord med föraren genom fönstret parkerade prinsen sin bil runt hörnet – och klev sedan in i bussen.

– Då började folk känna igen honom. Det blev rätt högljutt, så jag hörde inte vad de sade, men från att ha sett arg ut verkade prinsen bli lite mildare. Han ville nog inte ställa till en scen, när han såg att han hade publik, säger passageraren.

Fick utrymmas

De runt femton personer som åkt med bussen fick utrymmas.

Prinsen och busschauffören fortsatte att prata utanför.

– Mot slutet log de till och med mot varandra.

Prinsen lämnade sedan platsen och bussen fortsatte i vanlig trafik.

"Prinsen mår bra"

Annika Sönnerberg, kungahusets biträdande informationschef, bekräftar att olyckan ägt rum.

– Han berättade för mig att han blivit påkörd bakifrån av en buss. Det blev skador på bilen men prinsen mår bra.

Anser han att busschauffören har gjort något fel?

– Jag har inga fler detaljer, men prinsen mår bra.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag