Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carl Johan De Geer om kärleken till Marianne: "Det slog till direkt"

Kulturprofilerna Marianne Lindberg De Geer och Carl-Johan De Geer har varit ett par i över 30 år. Samtidigt har båda haft framgångsrika karriärer.
Foto: SVT
När Carl Johan De Geer och Marianne Lindberg De Geer träffades hade han redan varit gift tre gånger och hon levt ihop med musikern Björn Afzelius.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

När Carl Johan De Geer och Marianne Lindberg De Geer träffades hade han redan varit gift tre gånger och hon levt ihop med musikern Björn Afzelius. 

Nu har de varit ihop i över 30 år – och Marianne Lindberg De Geer tror inte att de hade hållit så länge om de träffats tidigare.   

– Det jag kände för Björn och det jag känner för Carl Johan går liksom inte att jämföra, säger hon i SVT:s "En kärlekshistoria".

Det var när konstnären Carl Johan De Geer spelade in en skräckfilm på 1980-talet som han träffade sin blivande fru, som då var nyutbildad maskör. 

– Så kom Marianne och muntrade upp denna hemska, smutsiga, grälsjuka arbetsplats nått så till den grad med sitt glada skratt och sitt humör, som plötsligt höll samman hela arbetsplatsen. Jag blev så tagen, imponerad och förälskad – så det slog till direkt, säger Carl Johan De Geer i SVT:s "En kärlekshistoria". 

När de träffades var han redan en etablerad konstnär. Senare tog Marianne Lindberg De Geers karriär fart – ingen har behövt stå tillbaka för den andre. 

"Vi älskar ju att arbeta"

Enligt de båda konstnärerna har de hjälpt och kompletterat varandra – han har blivit mer uppstyrd och hon har blivit modigare.  

– Vi älskar ju att arbeta. Men vi älskar att arbeta med varandra och vi älskar varandra. Ungefär så. Vi har varit gifta i 30 år, drygt, säger Marianne Lindberg De Geer i "En kärlekshistoria". 

De var 40 respektive 48 år gamla när de träffades. Carl Johan De Geer hade redan varit gift tre gånger och Marianne Lindberg De Geer levt tillsammans och skaffat barn med musikern Björn Afzelius. 

"Jag vet inte riktigt vad kärlek är"

Marianne Lindberg De Geer säger att hon var "rörig" när hon var yngre och tror därför inte att de hade hållit ihop så länge om de träffats tidigare. 

– Jag vet inte riktigt vad kärlek är ska jag säga. Det jag kände för Björn och det jag känner för Carl Johan går liksom inte att jämföra. Carl Johan är lugn, trygghet, trivsel, arbete glädje – sådana saker. Björn vara bara sex och raseri, säger Marianne Lindberg De Geer i programmet. 

"En kärlekshistoria" sändes i SVT1 klockan 21 på onsdagen och finns på SVT Play. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.