Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carl Bildt har fyllt 70 – firar på slott i Italien

Carl Bildts 70-årsfest kommer att hållas på medeltidsslottet Tabiano i Italien i helgen.Foto: ANNA HALLAMS / ANNA HÅLLAMS / EXPRESSEN
Ulf Kristersson, nuvarande partiledare för M, och Carl Bildt, tidigare partiledare för M. Foto: SÖREN ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Moderaternas tidigare partiledare Carl Bildt firar att han fyllt 70 på hustrun Anna Maria Corazza Bildts slott i Italien i helgen – och till festen kommer bland annat både nuvarande och tidigare M-ledare. 

Den 15 juli fyllde Sveriges tidigare statsminister Carl Bildt 70 år. 

– Vi firar födelsedagen med familjen, sa hustrun Anna Maria Corazza Bildt till Expressen då. 

I helgen kommer de att fira det igen – och då lite mer storslaget genom att ställa till med en fest i Italien. Festen kommer att hållas på medeltidsslottet Tabiano, som ligger i bergen utanför den staden Parma i norra Italien och som ägs av hustrun Anna Maria Corazza Bildt och hennes familj. Tabiano Castello består av sju hus som har förvandlats till hotell.

Carl Bildt och Anna Maria Corazza Bildt på den fest som tidigare KD-ledaren Alf Svensson hade i Stockholm 2018, när han fyllde 80. Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Slottet var även platsen där Carl Bildt firade sin 50-årsdag samt den 10-åriga bröllopsdagen med Anna Maria Corazza Bildt. 

Till festen kommer bland annat Ulf Adelsohn och Lena Adelsohn Liljeroth, tidigare partiledare respektive kulturminister för Moderaterna – som så sent som förra helgen deltog i Micael Bindefeldts 60-årsfirande i Tel Aviv.

Även Moderaternas nuvarande partiledare Ulf Kristersson, som även han deltog i Micael Bindefeldts 60-årsfirande, ska närvara på festen i Italien, enligt Aftonbladet.  

Paret Adelsohn var på plats under Micael Bindefeldts 60-årsfirande i Tel Aviv förra helgen. Denna helg blir det fest i Italien. Foto: YUVAL COHEN HAROUNOFF

Över 40 år sedan Bildt valdes in i riksdagen

Det har över gått 40 år sedan Carl Bildt valdes in i riksdagen för första gången 1979. Sedan dess har han hunnit vara både partiledare, statsminister och utrikesminister. 

Anna Maria Corazza Bildt fick i samband med EU-valet i våras lämna rollen som EU-parlamentariker för Moderaterna. Till Expressen då sade hon att hon inte visste vad hon skulle göra härnäst, förutom en sak: att tillbringa mer tid i Italien. 

Paret Bildt vill inte kommentera helgens festligheter. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.