Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carina Hägg slutar som ordförande

Foto: Lars Andersson

JÖNKÖPING. Riksdagsledamoten Carina Hägg uppges avgå med omedelbar verkan som ordförande för S-kvinnorna i Jönköpings län, rapporterar TV4 Jönköping, med hänvisning till en ledamot i Socialdemokraternas kvinnodistrikt i Jönköpings län.

Expressen.se kunde i går avslöja att Socialdemokraterna i Jönköpings län stryker Carina Hägg helt från riksdagslistan och därmed eliminerar alla hennes chanser att sitta kvar i riksdagen efter valet.

Efter att hon kritiserat partisekreterare Carin Jämtin på Expressen.se för en vecka sedan kallade man till en extra valkonferens - bara för att få bort Hägg.

Expressen.se tog i går del av protokoll från ett sammanträde med distriktsstyrelsen i Socialdemokraterna i Jönköpings län, där det stod:

"Efter diskussionen summeras det att Carina Häggs agerande är oacceptabelt och kan inte bara förbigås och samtliga arbetarekommuner saknar förtroende för Carina Hägg baserat på de anklagelser som riktats från henne rörande: 1. Valberedningens påstådda samarbete med Islamiska förbundet. 2. Anklagelserna mot Tro och Solidaritet. 3. Anklagelserna mot partisekreterare Carin Jämtin."

Det står också att Carina Hägg fått en uppmaning från partidistriktet att "friviligt ställa sin plats på riksdagslistan för 2014-2018 till förfogande".

Vidare kan man läsa att "Hon har tills på fredag den 24 januari att återkomma med besked".

– Det är ledsamt att partiet väljer den här vägen, att man väljer att tysta mig som kritiker, sa Carina Hägg i går till Expressen.se.

Nu uppges alltså riksdagsledamoten Carina Hägg avgå med omedelbar verkan som ordförande för S-kvinnorna i Jönköpings län, rapporterar TV4 Jönköping, med hänvisning till en ledamot i Socialdemokraternas kvinnodistrikt i Jönköpings län.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.