Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Cannabis växer fritt i Linköping

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Jakobsen Jesper

LINKÖPING. I flera av Linköpings rabatter växer cannabis helt fritt. Men hos polisen är man ovetande om odlingarna. 

- Får vi tips om vart de där sitter någonstans får vi väl åka och skörda det, säger narkotikapolisen Magnus Skoglund till Linköpings tidning.

I Linköpings rabatter och parker finns numera inte enbart rosor. Vid Abiskorondellen, Sporthallen och Konsert & Kongress växer sedan en tid tillbaka cannabis helt fritt. Även i bostadsområdet Åbylund har odlingar hittats, rapporterar Linköpings tidning. 

 Bakom de olagliga växterna ligger aktivister kopplade till kampanjen ”Operation Overgrove”, som vill väcka debatt om den svenska narkotikalagstiftningen. 

 ”Vi är övertygade att denna debatt kommer att resultera i förändrade lagar, en mer realistisk syn på cannabis och ett bättre samhälle”, skriver organisationen på en hemsida, rapporterar Linköpings tidning. 

Polisen ovetande

 Aktivisterna har även planterat cannabis på flera platser i landet. I Stockholm och Lidingö växte plantor utanför kommunernas stadshus och nu har odlingarna även kommit till Linköping. Men på polisen är man helt ovetandes om att det växer cannabis fritt runt om i staden.

 - De har ju rätt att föra ut sitt budskap men de har inte rätt att odla, säger Magnus Skoglund till Linköpings tidning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.