Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Cancersjuka Elin, 22, har gått bort: ”Ett orättvist kort liv”

Elin Fagrell Holmsten har gått bort, 22 år gammal.
Foto: RICHARD STRÖM
Elin och Albin Fagrell Holmsten gifte sig i december. Nu tackar Albin Elin för allt hon gav henne, den tid de fick tillsammans.
Foto: RICHARD STRÖM
Foto: Privat
Foto: RICHARD STRÖM
Foto: RICHARD STRÖM

Elin Fagrell Holmsten har gått bort i sviterna av sin cancer. 

Elin berättade öppet om sin cancer i sociala medier och i ett meddelande upplagt efter sin död tackar Elin för stödet hon fått. 

”Du lärde mig vad kärlek innebär”, skriver hennes nyblivne man Albin Fagrell Holmsten i en hälsning till Elin. 

Elin Fagrell Holmsten från Nossebro hade spridd tjocktarmscancer. I höstas fick hon veta att hon kanske bara hade ett halvår kvar att leva. 

I en intervju med Expressen i november resonerade Elin kring hur hon skulle dö. Det hon då frågade sig var hur man säger hej då till alla. Nu har hon gjort just det. 

I ett meddelande skrivet innan hon dog, men upplagt på Twitter och Instagram av hennes anhöriga efter, skriver Elin en hälsning till de som följt hennes resa. 

”Nu har tiden kommit då jag har lämnat detta livet. Ett orättvist kort liv. Men också ett liv där jag fick uppleva massvis av kärlek och värme. Jag vill tacka er alla för stödet ni har gett mig och min familj under denna tid. Det har gjort att allt som varit mörkt har känts lite ljusare”, skriver Elin för att sedan citera ur Tove Janssons tredje bok om Mumintrollen, ”Trollkarlens hatt”.

Hon avslutar sitt sista meddelande:

”Vi ses i Nangijala.”

Inlägget har på bara några timmar fått hundratals kärleksfulla hälsningar till Elin och hennes anhöriga. 

https://www.instagram.com/p/CnwdKsJIwff/?hl=sv

Gifte sig i december

Första gången Elin fick cancerbeskedet var sommaren 2021. Hon genomgick en påfrestande cellgiftbehandling och blev cancerfri februari 2022 . Men i höstas, ett halvår senare, fick hon veta att cancern var tillbaka och den här gången inte skulle gå att bota. Tjocktarmscancern hade gett metastaser i äggstockar, lymfkörtlarna vid höfterna och på skelettet.

Strax efter att Elin fick cancerbeskedet sista gången friade kärleken Albin Fagrell, 25, till henne.

– Jag kommer aldrig skaffa hus, barn, jobba med det jag vill, de stora delarna av livet jag såg framför mig. Men gifta mig hinner jag, sade Elin då.

Elin har tidigare berättar för Expressen om hur hon planerade sitt bröllop och sin begravning samtidigt. Den 3 december gifte de sig. 

Elin har skrivit om livet med cancer på sin Twitter och lagt upp klipp på sin Tiktok. 

– I början twittrade jag bara för att hålla vänner uppdaterade. Men sen började många följa. Det är terapeutiskt att skriva och visa min kamp i det här och att känna stöttningen från så många som stöttar mig i dag gör mig verkligen överväldigad. Det är så skönt att ha så många – även folk jag inte träffat – vid min sida, har Elin förklarat tidigare.  

Flera medier har skrivit om henne och man fick följa delar av hennes vardag i ett inslag i TV4-galan ”Tillsammans mot cancer”. Men själv kunde hon inte medverka vid galan – hon var för sjuk. Sista tiden av sitt liv fokuserade Elin på kärleken och resten av familjen, med mamma, pappa och de fyra yngre syskonen.

Elin blev 22 år. 

Albins ord till sin fru

Albin Fagrell Holmsten skriver i ett Instagram-inlägg riktat till sin fru:

”Du lärde mig vad kärlek innebär och jag har inte gått en sekund med dig utan att känna mig älskad. Vi fick inte den tid vi förtjänade ihop, men vi hann med så mycket ändå.”

Expressen har varit i kontakt med Albin som godkänt att vi skriver om Elin och citerar inläggen. 

https://www.instagram.com/p/CnweejIoKPv/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.