Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Camilla, 28, och kompisen brottade ner blottaren

Det här är larmnumren som du behöver ha koll på

När Camilla och hennes tjejkompis var ute på en kvällspromenad ställde sig en okänd man och onanerade framför dem.

Då beslöt sig kvinnorna för att gripa in och brotta ner honom. 

– Jag var livrädd, men jag kände att oavsett vad så ska den där mannen inte komma undan, säger Camilla.

Han anhölls senare för sexuellt ofredande.

Uppsala.
Foto: Shutterstock / Shutterstock
Uppsala.
Foto: Shutterstock / Shutterstock

Det var under måndagskvällen som 28-åriga Camilla, som inte vill framträda med efternamn, och hennes tjejkompis var ute på en promenad i en skog utanför Uppsala när en okänd man gick om dem. 

Båda kvinnorna uppfattade mannen som ”aningen konstig”, men de tänkte inte mer på honom när han försvann ur deras sikte. 

– Plötsligt hörde vi att någon ropade på oss och bad oss att titta in mot skogen, säger Camilla och fortsätter:

– Då ser vi att mannen står där med halvt neddragna byxor och onanerar medan han tittar mot oss.

Både Camilla och vännen blev chockade över vad de just hade bevittnat. Till en början fortsatte de att gå, för att komma ifrån den obehagliga situationen, men sedan bestämde sig Camillas kompis – som till vardags arbetar som polis – för att ingripa.

”Jag var livrädd”

Kompisen började gå tillbaka mot mannen och bad samtidigt Camilla ringa polisen och stanna kvar där hon var.

Camilla ringde polisen och förklarade situationen samt var de befann sig.

– Efter bara någon minut hörde jag hur det blev livat i skogen, då hade min kompis lyckats få ner mannen på marken och då ropade hon på mig, säger Camilla.

Utan att ha en aning om vad som skulle möta henne gick hon mot mannen och kompisen.

– Jag var livrädd, men jag kände att oavsett vad så är det min bästa kompis som kanske är i fara eller behöver hjälp och den där mannen ska inte komma undan.

”Hoppas han fick en tankeställare”

När Camilla kom fram hade hennes vän fått ner mannen på marken och kämpade med att hålla honom nere. Hon gick då fram och hjälpte till samtidigt som hon satte telefonen på högtalare och la den en bit ifrån.

Tjejerna lyckades vända mannen så att han låg på mage med armarna på ryggen och fick sedan göra allt för att hålla honom nere tills polisen kom till platsen.

– Jag kände bara sådan girl power, självklart var jag rädd eftersom det inte är mitt yrke, men samtidigt kände jag mig trygg eftersom jag litar så otroligt mycket på min vän som polis och hennes kunskap, säger Camilla och fortsätter:

– Jag hoppas att vi i alla fall, för någon dag, kunde förhindra att mannen visade sig för yngre tjejer eftersom det är många som har sommarlov nu och är ute och går där och att han fick sig en rejäl tankeställare

Misstänkt för sexuellt ofredande

Väl på plats tog de över och förde mannen till polisbilen. Mannen bar också kniv och anhölls senare, misstänkt för sexuellt ofredande och brott mot knivlagen.

Straffet för sexuellt ofredande är böter eller fängelse upp till två år, men det är ovanligt att en gärningsman döms till fängelse. Även vid brott mot knivlagen gäller antingen böter eller fängelse upp till sex månader.

– Han valde fel person att blotta sig för, kan man säga. Eller rätt, beroende på hur man ser det, säger Lisa Sannervik, presstalesperson vid polisen till SVT.

Sammanställning av BRÅ:s senaste rapport

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.