Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Cameron vill ge al-Assad fri lejd

David Cameron på tisdagen.

Flera människor rapporteras ha dödats efter en terrorattack i Syriens huvudstad Damaskus, rapporterar AP.

Människorättsaktivister talar om att tre bomber ska ha exploderat. Samtidigt säger Storbritanniens premiärminister David Cameron att Bashar Al-Assad bör få fri lejd att lämna landet.

Under tisdagen dödades ett flertal människor i Syriens huvudstad i vad som av den statliga nyhetsbyrån Sana beskrivs som en terrorattack. Enligt Syriska människorättsobservatoriet handlar det om tre explosioner.

"Säker överlämning"

Storbritanniens premiärminister säger att Syriens ledare Bashar al-Assad bör få fri lejd ur landet.

– Vad som helst för att få honom ut ur landet och få till stånd en säker maktöverlämning i Syrien, säger Cameron i en intervju med Abu Dhabi-baserade tv-kanalen al-Arabiya.

"Det kan ordnas"

Cameron tillägger dock att han hellre ser att al-Assad ställs inför rätta.

– Jag skulle självklart föredra att han ställs inför den internationella rättvisans fulla kraft för vad han gjort. Jag erbjuder honom inte en plan för att komma till Storbritannien, men om han vill lämna Syrien så kan han det. Det kan ordnas.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.