Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

C-toppens kritik mot Lööf: Bottenlöst svek

Abir Al-Sahlani, Centerpartiets andranamn inför EU-valet, berättar om sveket från C-ledningen. Foto: OLLE SPORRONG
I ”Studio C”, som drivs av centerpartisten Hamid Ershad Sarabi, intervjuas Centerpartiets förtroendevalda samtidigt som de bjuds på fika. Foto: ”Studio C”/Youtbue
Abir Al-Sahlani satt som riksdagsledamot för Centerpartiet mellan 2011-2014, med Annie Lööf som partiledare. Foto: FREDRIK WENNERLUND / STELLA PICTURES FREDRIK WENNERLUND

Abir Al-Sahlani gör comeback som Centerpartiets andranamn inför EU-valet.

Samtidigt riktar hon stark kritik mot Annie Lööf och C-ledningen efter anklagelserna som tvingade henne till timeout 2014.

– Sveket man känner är bottenlöst, säger Abir Al-Sahlani.

Det var i november 2013 det uppkom bedrägerimisstankar mot Abir Al-Sahlani i samband med en biståndssatsning i Irak.

Centerpartisten satt i riksdagen under perioden 2011-2014, men där tog det stopp. Abir Al-Sahlani sattes på en politisk timeout – ett beslut som leddes av vice ordföranden Anders W Jonsson. 

Men efter att ha friats från anklagelserna är Abir Al-Sahlani tillbaka. Inför Europaparlamentsvalet i maj står hon som partiets andranamn.

Och nu riktar hon stark kritik mot hur anklagelserna mot henne sköttes av C-ledningen.

– Jag kan då säga att det här var ett av mitt livs största trauman, och jag är ett överlevande krigsbarn, jag är överlevare av sexuella övergrepp, men det här är nog en av de värsta grejerna jag varit med om, säger Abir Al-Sahlani i en intervju med ”Studio C”.  

”Studio C” beskriver sig själva som en ”fristående obunden kanal med centerpräglad content”, men drivs av centerpartisten Hamid Ershad Sarabi som är förtroendevald för partiet i Stockholms stad.

 

Abir Al-Sahlani anklagades för bedrägeribrott i samband med en biståndssatsning i Irak. Foto: OLLE SPORRONG

Abir Al-Sahlani: Finns ingen uppbackning

Enligt Abir Al-Sahlani fördes inga samtal med henne i samband med misstankarna. Utan chans att försvara sig blev hon plötsligt utkörd ur politiken, menar hon.

I efterhand beskriver hon det som ett bottenlöst svek.

– I politiken går man in i ett team, i ett lag, som tillsammans jobbar mot någonting, och så känner man att det inte finns någon uppbackning och att en blir slängd under bussen, säger Abir Al-Sahlani i intervjun.

Hon fortsätter:

– Att begå brott och göra fel, det är två olika saker. Som riksdagsledamot är det klart att dina fel kostar så mycket mer än en vanlig medborgares, men någonstans känner jag att det hade varit klädsamt om man hade pratat med mig om det.

Anders W Jonsson: ”Såklart tråkigt”

Riksdagsledamoten och vice ordföranden Anders W Jonsson (C) har kommenterat kritiken i ett mess:

– Det är så klart tråkigt om hon känner så, men jag delar inte bilden att vi inte hade en dialog. Vi hade flera ingående samtal om detta när det var aktuellt för fem år sedan. Det är dock utagerat sedan länge, skriver han.

Sedan Expressen uppmärksammat kritiken från Abir Al-Sahlani har intervjun på ”StudioC” tagits ner.

Expressen har sökt Annie Lööf.