Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

C och L enade med regeringen: 450 miljoner till cancervården

Annie Lööf, C.
Foto: FREDRIK WENNERLUND / STELLA PICTURES
Stefan Löfven, S.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jan Björklund, L.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Närmare en halv miljard kronor. Centern och Liberalerna har enats med regeringen om att fortsätta satsningen på den nationella cancerstrategin.

– Det vi fokuserat på från Centerns sida är satsningen på barncancervården, säger vice partiledare Anders W Jonsson, själv barnläkare.

Svensk barncancervård är världsledande, men uppföljningen brister. Det finns i dag runt 11 000 överlevare av barncancer i Sverige och många får komplikationer långt senare, enligt Jonsson. Därav den explicita satsningen på barncancervården, 60 miljoner kronor.

Totalt innebär överenskommelsen, mellan staten och kommunsektorns intresseorganisation SKL, 446 miljoner kronor på den nationella cancerstrategin, en fortsättning på tidigare satsningar som inleddes av dåvarande Alliansregeringen 2009.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.