Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

C-kängan: ”Gör allvarligt talat ingenting just nu”

”Det är extremt allvarligt. Vi har inte sett något liknande på länge och det sticker också ut med många jämförbara länder.”, säger Martin Ådahl om matpriserna.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Elisabeth Svantesson har kallat till sig matjättarna. ”Mitt budskap blir hur vi kan hålla nere priserna, hur prisutvecklingen kan dämpas och föra ett samtal om att ingen av de här bolagen passar på att höja priserna i det här läget”.
Foto: PATRIK ÖSTERBERG / STELLA PICTURES/PATRIK ÖSTERBER PATRIK ÖSTERBERG

Premium: Matpriserna fortsätter skena i Sverige.

Centerpartiet kräver att regeringen nu ber Konkurrensverket att granska matjättarna.

– Regeringen gör faktiskt allvarligt talat ingenting just nu, säger Martin Ådahl, ekonomisk-politisk talesperson.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.