Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

C: ”Ändra regler för nöje och motion”

Annie Lööf, Centerpartiets partiledare.
Foto: FREDRIK WENNERLUND / STELLA PICTURES/WENNERLUND FREDERIK WENNERLUND
Anders W Jonsson, Centerpartiet.
Foto: FREDRIK WENNERLUND / STELLA PICTURES

Centerpartisterna Annie Lööf och Anders W Jonsson anklagar regeringen för ”senfärdighet”.

DN Debatt skriver de:

”Lyft ut deltagarbegränsning ur ordningslagen och inför en ny lag som utgår från verksamheten.”

På tisdagen stod det klart att regeringen, det vill säga Socialdemokraterna och Miljöpartiet, håller fast vid gränsen på 50 personer vid nöjes-, kultur- och idrottsevenemang.

Restauranger undantas från regeln om max 50 personer, uppgav regeringen under tisdagen. Publikgränsen höjs i dagsläget inte till 500 personer, men vissa undantag kan komma att göras framöver.

Lööf och Jonsson: ”Hitta vägar för att leva med viruset”

På DN Debatt reagerar Annie Lööf och Anders W Jonsson från samarbetspartiet Centern:

”Vi behöver klara av att rikta blicken framåt. Mot hur vi kan rivstarta ekonomin, få hjulen att snurra igen, få människor att hitta en framtidstro och ta Sverige framåt, genom krisen. Det innebär också att vi behöver hitta mer långsiktiga lösningar på smittbekämpningen i förhållande till idrotts- och kulturevenemang.”

De båda skriver vidare:

”Exemplet med djurparker och nöjesparker är talande. Skansen, en djurpark som faller utanför ordningslagens tillämpningsområde, kan fortsätta sin verksamhet utan någon begränsning i deltagar­antal, medan nöjesparken Gröna Lund, som omfattas av förbudet, tvingas hålla stängt.”

Annie Lööf och Anders W Jonsson konstaterar också att motionslopp drabbas av den nuvarande lagstiftningen, och menar att det nu behövs en ny ordning:

”Vid pandemins utbrott fanns fog för snabbt vidtagna åtgärder, men när tidsperspektivet nu ser annorlunda ut, måste bättre och mindre betungande lösningar utredas och införas.”


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.