Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Byggnad eldhärjad – misstänkt mordbrand

En byggnad eldhärjades i Eskilstuna och mordbrand misstänks.
En industribyggnad eldhärjades i Eskilstuna under natten mot tisdag.Foto: Google maps

En industribyggnad eldhärjades i Eskilstuna under natten mot tisdag.

– Det har brunnit på flera olika platser i byggnaden så skadorna är omfattande, säger Johan Gagnert, inre befäl vid Eskilstuna räddningstjänst.

Inledningsvis fanns det spridningsrisk.

– Via iakttagelser som gjort på platsen har vi inlett en förundersökning med misstanke om mordbrand, säger Lars-Göran Nilseryd, inre befäl vid polisen i Södermanland.

Ingen ska inte ha befunnit sig i byggnaden.

– Det är en stor byggnad, men branden var begränsad till en del av den. Vi håller på och jobbar med den fortfarande, men branden är under kontroll och mer eller mindre släckt, säger Johan Gagnert klockan 03 natten mot tisdag.

Räddningstjänsten är kvar på platsen för att genomföra eftersläckningsarbete och få bort rök från närliggande lokaler.

– Så fort räddningstjänsten är klar kommer vi att spärra av platsen och genomföra en teknisk undersökning under morgondagen, säger Lars-Göran Nilseryd.

Så här ska du agera vid en brand:

Detta kan vara bra att tänka på.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.