De två pistolrånarna band butikspersonalen. Foto: Pontus Stenberg
De två pistolrånarna band butikspersonalen. Foto: Pontus Stenberg

Butikspersonal hotades med pistol och blev bakbundna

Publicerad

Personalen i en matbutik i Nyköping blev hotad med pistol och kniv under ett rån. Därefter blev de bakbundna med buntband och handfängsel.

Två gärningsmän slog till mot en matbutik i Nyköping under måndagskvällen. 

– Personalen höll på att stänga butiken vid 22-tiden. I samband med stängning visar två män upp pistol och kniv. Personalen blir intvingad i butiken igen. Där blir de bundna med buntband och en väktare blir bojad med sitt eget handfängsel, säger Jan Abrahamsson vid polisen. 

Bytet blev tobak och kontanter. 

– Ett par minuter efter gärningsmännen hade lämnat lokalen lyckades en i personalen ta sig loss och larma oss. Det larmet kom in 22.39, säger Jan Abrahamsson.

Var maskerade med skidmask

Ingen person blev fysiskt skadad. 

– Men de mår förstås inte bra, de är väl chockade, säger Jan Abrahamsson.

Gärningsmännen var maskerade med skidmask. Inget misstänkt är gripen. En förundersökning om grovt rån har upprättats.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag