Butik sprutade giftigt insektsmedel på frukt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Giftigt insektsmedel sprutades över frukten av en anställd på Hemköp i Blackeberg.

Missen upptäcktes av en kund som fick svaret "det är bra om man sköljer frukten" när hon ifrågasatte agerandet, skriver Dagens Nyheter. 

Butikschefen Kenneth Eklund skyller på en sommarvikare.

– Det här är absolut inget vi brukar göra. All frukt som sprejades är nu borttagen och kastad, säger han till DN.

En anställd på Hemköp i Blackeberg i Bromma i västra Stockholm sprutade giftigt insektsmedel på frukten i butiken.

Sprejen av märket Raid by Radar bör användas mot getingar utomhus. På säkerhetsbladet står det att sprejen är mycket giftig och den som har fått i sig medlet uppmanas att kontakta läkare, skriver Dagens Nyheter.

Det var en kund på Hemköp som uppmärksammade att en anställd använde insektsmedlet. Enligt DN blev hon bestört och när hon konfronterade den anställde så fick hon svaret att de hade så mycket blomflugor och att "det är bra om man sköljer frukten", enligt DN.

Används för att rengöra pantautomater

Enligt Kenneth Eklund, butikschef på Hemköp i Blackeberg, var det en sommarvikarie som själv beslutade att använda sprejen. Han försäkrar för DN att det inte är något de brukar göra - och att all den besprutade frukten har slängts.

Den aktuella sprejen brukar användas för att rengöra butikens pantautomater.

– Det var säkert där som personen hittade burken och sedan fick för sig att använda den på flugorna vid frukten, säger Eklund till DN.

Expressen.se har sökt Kenneth Eklund för en kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.