Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bussolycka på E4 i Robertsfors

Bussen välte i Robertsfors, Västerbotten. Foto: Montage
Bussen ska ha vält i diket. Foto: Räddningstjänsten

En bussolycka inträffade på lördagsmorgonen på E4 i Robertsfors i Västerbotten. 

Det var en dubbeldäckarbuss med ett 20-tal passagerare som skar ned i diket.

– Vägen har varit avstängd men ingen person skadades vi olyckkan, uppger malin Axroth vid polisens regionledningscentral.

Räddningstjänsten i Robertsfors ryckte ut på larmet om bussolyckan som kom in vid 08.40-tiden på lördagsmorgonen. Det rörde sig om en buss som kört i diket.

– Bussen står på alla hjulen i diket och det ska inte vara några allvarligt skadade, uppgav Johan Törnqvist, operatör vid räddningstjänstens ledningscentral i Umeå.

 

LÄS MER: Brand i villa – byggnaden helt övertänd 

 

Räddningstjänst, ambulanspersonal och polis anlände till  olycksplatsen och passagerarna evakuerades ur bussen. Enligt räddningstjänsten ska det handla om en linjebuss som går mellan Umeå och Luleå.

Tre ambulanser skickades till bussolyckan, men två av dem kunde återgå till stationen. Det uppger vk.se.

Ett tiotal passagerare ombord på bussen har kunnat evakueras. Foto: Räddningstjänsten

– Det finns ännu ingen uppgift om hur olyckan gått till, men inga andra fordon ska vara inblandade. Chauffören ska inte vara skadad. Det tycks ha slutat ganska väl den här gången,  säger John Törnqvist vid räddningstjänsten.

Ingen behövde föras till sjukhus

Enligt polisen har olyckan skett på E4 vid Gumboda norr om Robertsfors i norrgående riktning. Ett 20-tal personer befann sig ombord men ingen ska ha behövt uppsöka sjukhus för vård.

Polisen har i nuläget inte heller någon information om hur bussolyckan gick till.

– Det finns ingen misstanke om rattfylla och bussföraren ska själv ombesörja bärgning av fordonet. Sedan upprättas en anmälan och så får man utreda vad olycksorsaken kan vara, uppger Malin Axroth vid polisen.