Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bussföraren chockad av bilderna på explosionen

SL-bussen blev till ett inferno av eld när biogastanken slog emot höjdbarriären i Klaratunneln. Foto: CHRISTOFER DRACKE / STUDIO DRACKE

Busschauffören på SL-bussen försökte köra in i Klaratunneln i Stockholm – men när biogastanken gick emot höjdbarriären sprängdes bussen. 

Nu har busschauffören gett sin förklaring till händelsen till Keolis. 

– Han är självklart tagen av allvaret, säger Michael Svensson, områdeschef i Stockholm på Keolis. 

Av okänd anledning försökte SL-busschauffören ta vägen genom Klaratunneln i centrala Stockholm på söndagen – men bussen var för hög. När biogastanken, som sitter på taket på SL-bussarna gick emot höjdbarriären exploderade bussen i ett eldinferno. Ombord var bara busschauffören, som snabbt hann ta sig ut. 

Bussföraren är sedan något dygn åter hemma från sjukhuset med brännskador. På onsdagen var Michael Svensson, områdeschef i Stockholm city på Keolis, hemma hos föraren för att få höra hans historia om vad det var som egentligen hände. 

– Vi har självklart gått igenom händelseförloppet med föraren i fråga och det är något vi tar med oss i en utredning. Så det är inget jag kan kommentera i dagsläget, det får ligga till grund till att få fram orsaken och lära från det. 

Blev chockad när han såg filmen på explosionen

Han berättar att bussföraren kommer att bli helt återställd från sina skador – men är chockad efter att i efterhand ha sett filmerna på den exploderande bussen. 

– När det gäller hälsa så är han självklart skakad men ändå vid gott mod, och alla är överens om – med hänsyn tagen till hur bilderna som rullade ut såg ut – att vi är väldigt glada över att han kommer bli helt återställd, säger Michael Svensson. 

Keolis har tillsatt en extern utredning som ska utreda varför olyckan inträffade och bussföraren har meddelat att han vill bidra till den så gott den kan.

– Han är självklart tagen av allvaret och hela händelseförloppet, att det blev en sådan här konsekvens av det. 

Föraren är tills vidare sjukskriven och inte i tjänst. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!