Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Buss fast i Klaratunneln

Buss fast i Klaratunneln i Stockholm
Bussen har fastnat i Klaratunneln i centrala Stockholm. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Olyckan påverkar trafiken i centrala Stockholm Foto: Janne Åkesson/Swepix
Flera gånger tidigare har bussar fastnat i tunneln. Foto: Läsarbil
Inga personskador rapporteras. Foto: Läsarbild
Polis på plats. Foto: Janne Åkesson/Swepix

En buss har fastnat i Klaratunneln i Stockholm i riktning mot Centralbron.

Räddningstjänsten befinner sig på platsen och inväntar bärgning.

– Det är en buss som har fastnat inne i tunneln och det är inga personskador, uppger Storstockholms brandförsvar.

En buss har fastnat i Klaratunneln i Stockholm på söndagseftermiddagen. Räddningstjänsten befinner sig på platsen och inväntar bärgning för att få ut den, efter att ett larm kommit in strax efter klockan halv två.

Polisen uppger att det kan bli aktuellt med trafikdirigering, och att räddningstjänsten bett dem biträda i händelsen.

Samtidigt vet inte SL vad det är för typ av buss.

– Det här verkar inte vara en buss som är i SL:s tjänst just nu. Den är registrerad på ett bolag som ibland är underentreprenör för våra andra entreprenörer, men vad jag kan se är den inte i tjänst för oss, säger Andreas Strömberg vid SL:s presstjänst.

– Jag har ringt och pratat med Keolis och Nobina, båda säger att de inte har någon buss på plats. Normalt sett är det Keolis som kör i innerstan.

Räddningstjänsten är på plats. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Inväntar bärgare

– Det är en buss som har fastnat inne i tunneln och det är inga personskador. Inga läckage. De inväntar just nu bärgare för att plocka loss den här bussen, säger Emelie Berggren, vid Storstockholms brandförsvar.

– Just nu har vi bara en ledningsbil kvar som ska stanna och vänta på bärgare och polis. Vi har haft en enhet på plats. Det var ingenting för oss, säger räddningstjänsten.

Tunneln ska för närvarande inte vara avspärrad. Det rör sig om riktningen mot Centralbron, och händelsen kan ha stor påverkan på trafiken.

Enligt SVT Nyheter Stockholm skulle busschauffören åkt fel då den svängde in från Mäster Samuelsgatan, och DN uppger att föraren missbedömt höjdförhållandet inför svängen.

– Nej han valde helt fel väg. Han skulle inte ha kört där, säger en anställd vid bussföretaget till SVT Nyheter Stockholm.

Bussen innehöll inga passagerare, och busschauffören ska inte ha kommit till skada. Infarten består av en fil, och vägen beräknas vara avstängd fram till klockan 15.00.

Artikeln uppdateras.