Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bushs hälsotillstånd förvärrat

Foto: Charles Krupa

Bronkit-drabbade George Bush den äldre, fick fira jul på sjukhuset.

Vid sin sida hade han sin hustru, son, svärdotter och ett barnbarn som hade med sig hämtmat från en kinarestaurang.

– Han har fått en envis feber som inte vill försvinna eller gå ner, säger Bush den äldres talesperson Jim McGrath till nyhetsbyrån AP.

Tillståndet för USA:s tidigare president George Bush den äldre har förvärrats, sedan han lades in på sjukhus i början av november. Den 88-årige expresidenten har bland annat drabbats av luftrörsinflammationen bronkit.

I mitten av december kommunicerade sjukhuspersonalen på The Methodist Hospital via Bushs talespersoner att det skulle vara möjligt för expresidenten att fira jul i hemmet tillsammans med sin familj. Men sedan hans tillstånd har förvärrats under de senaste dagarna vårdas han nu på intensiven.

– Hans familj var med honom, han är vid medvetande och klarar av att retas med sin läkare, säger talesmannen Jim McGrath till nyhetsbyrån AFP.

Under juldagen fick George Bish den äldre besök av hustrun Barbara och sonen Neil med hustru samt ett av sina barnbarn. Som julmiddag hade familjen köpt med sig kinamat, uppger Houston chronicle.

Flytande föda

Efter kinamaten har Bush den äldre dock, enligt Houston cronichle, ordinerats att endast äta flytande föda.

George Bush den äldres son och namne George W. Bush fanns inte med vid faderns sida under julhelgen, men har enligt Houston Chronicle gjort flera besök på sjukhuset sedan hans far lades in.

George Bush den äldre var USA:s president från år 1989 till år 1993. Han är den äldsta av USA:s ex-presidenter som fortfarande är i livet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.