Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bushs attack mot Trumps taco-tweet

Jeb Bush.Foto: Matt Rourke / AP TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump.Foto: Gerald Herbert / AP TT NYHETSBYRÅN

EUGENE. De två ex-presidenterna Bush har valt att hålla sig borta från det amerikanska valet.

Jeb Bush fortsätter dock att kritisera och ifrågasätta Donald Trump – nu ger han sig in i debatten om Trumps omtalade uttalande om tacos.

– Det han gjorde var så okänsligt, säger Jeb Bush till holländska NRC Handelsblad.

Den 20 februari valde Jeb Bush att hoppa av det amerikanska presidentvalsracet.

Han var fram till dess en måltavla för otaliga av de verbala attacker som Donald Trump riktade mot sina politiska motståndare.

– Jeb är en skam för sig själv, sin familj. Det republikanska partiet lyssnar inte ens på honom längre, är bara några av Trumps förolämpningar.

Bush har inte gjort någon hemlighet av vad han tycker om Donald Trump som politiker och det sätt han byggt sin framgång på.

– Man kan inte förolämpa sig fram till den amerikanska presidentposten, har Bush sagt.

Bush: Ännu en förolämpning

I en intervju med holländska NRC Handelsblad väljer Bush nu att kommentera hur Donald Trump firade den mexikanska högtiden Cinco de Mayo.

Trump publicerade då en bild av sig själv på sitt Twitterkonto där han slog fast att den godaste tacoskål, vilken är en amerikanisering av mexikansk mat, han vet tillagas i Trump Towers restaurang i New York och tillade att han ”älskar latinamerikaner”.

 

 

Ännu en förolämpning enligt Bush:

– För det första: Alla latinamerikaner är inte mexikaner. För det andra: Alla latinamerikaner äter inte tacos. För det tredje: Att visa förståelse genom att äta en amerikansk maträtt är det mest okänsliga du kan göra.

– Och för det fjärde: Att säga detta efter allt han redan har sagt om latinamerikaner är ännu mer förolämpande. Det är som att äta vattenmelon och säga att man ”älskar afro-amerikaner”, säger Bush.

Jeb Bush har sedan tidigare gjort klart att han inte tänker rösta på Donald Trump i presidentvalet i november.

– Om vi förlorar i november har vi republikaner oss själva att skylla.

 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.