Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bush tvingades ner i hemlig bunker

UNDER ATTACK – AV FÅGLAR. President George Bush tvingades i går ner i en hemlig bunker. Secret Service-agenter trodde att Vita huset skulle angripas. Men föremålen var fåglar.
Foto: CHARLES

NEW YORK. Secret Service var övertygade om att Vita huset var under attack. President George W Bush tvingades ner i en hemlig bunker under jorden.

Men det var inga terrorister   det var en flock fåglar.

Det var i går dramat inträffade i Vita huset i Washington. President George W Bush satt och arbetade i ovala rummet och hade flera möten inplanerade.

Oidentifierade föremål

 Plötsligt slogs dörrarna upp och fyra Secret Service-agenter rusade in och skrek: – Mr President, ni måste i säkerhet. Det kan vara en skarp situation. Secret Service hade bara minuter innan upptäckt ett flygande oidentifierat föremål som var på väg på mot Vita huset.  De amerikanska tv-bolag och turister som fanns inne på området evakuerades och allt spärrades av.  Presidenten fick springa från ovala rummet bort genom västra flygeln av Vita huset. 

Vita huset utrymdes.

Första gången

 Under byggnaden finns sedan länge en hemlig bunker, den byggdes efter terrordåden 11 september 2001. Samtidigt flög fyra helikoptrar mot det oidentifierade föremålet och en missilanläggning som finns på Vita huset gjordes skjutklar. George W Bush sattes i säkerhet i bunkern medan Secret Service gjorde sig klara för att möta terrorattacken. Men det visade sig inte vara några terrorister. Det var bara en flock med fåglar. Det var första gången som George W Bush tvingades att uppsöka den hemliga bunkern.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.