Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bush-systrarnas bus med Obamas döttrar i Vita huset

George W Bushs tårfyllda farväl till sin pappa
Barbara Bush och Jenna Bush Hager.
Foto: GEORGE BURNS / AP HARPO PRODUCTIONS, INC.
Malia, Michelle, Barack och Sasha Obama.
Foto: PETE SOUZA / STELLA PICTURES/PHOTOSHOT

George W Bushs tvillingdöttrar busade med Barack Obamas döttrar när de flyttade in i Vita huset.

– Vi lärde dem att glida nerför trappräcket, vilket jag är säker på att fru Obama älskade..., säger Jenna Bush Hager enligt People.

Barack Obama vann presidentvalet i USA 2008. Jenna Bush Hager, vars pappa är ex-presidenten George W Bush och farfar är ex-presidenten George HW Bush, har berättat om hur hon och tvillingsystern Barbara hjälpte Obamas döttrar Sasha och Malia att komma tillrätta i Vita huset när de flyttade in.

– Vi älskade det ögonblicket. Vi kände igen oss i de där härliga unga tjejerna för vi var i deras ålder när vår farfar blev president så vi visste hur magiskt det är med Vita huset, säger Jenna Bush Hager till talkshowprogrammet ”The Dr. Oz Show”.

Tvillingsystrarna gav Obama-systrarna en rundvisning i Vita huset – inklusive en lektion i hur man bäst glider nerför trappräcket.

– Vi visade dem våra sovrum som nu skulle bli deras sovrum. Det var en jättefin dag, vi hade så mycket gemensamt, säger Jenna Bush Hager.

”Er glädje och era skratt smittade av sig på oss”

När Sasha och Malia Obama förberedde sig på att lämna livet i Vita huset 2017 skrev Bush-systrarna ett brev till dem:

”Malia och Sasha, för åtta år sedan en kall novemberdag hälsade vi er välkomna på trapporna till Vita huset. Vi såg både entusiasm och tveksamhet i era ögon när ni tittade på ert nya hem. Vi fyra gick genom de majestätiska korridorerna i huset ni inte hade något val att flytta till. När ni gled nerför solariets trappräcke, precis som vi gjorde som åttaåringar och igen som 20-åringar i ett försök att känna oss unga igen, smittade er glädje och era skratt av sig på oss. Ni har gjort så mycket de senaste åtta åren, sett så mycket. Vi har sett växa från flickor till imponerande unga kvinnor med lika stor värdighet som lätthet. Och ni hade varandra medan ni tog er igenom det – precis som vi.”

LÄS MER:

Den okända relationen mellan presidentdöttrarna

Malia Obamas dygn i Sverige

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.