Busch Thor: ”Vår drivkraft är inte att vara emot SD”

En intervju med KD-ledaren Ebba Busch Thor sänds i kvällens ”Bara politik”.
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT NYHETSBYRÅN

Klockan 19.00 i kväll sänds ”Bara politik” i Expressen TV – där det bland annat pratas om och med KD-ledaren Ebba Busch Thor, som fortsätter att öka i förtroendemätning på förtroendemätning.

Kvällens panel består av inga mindre än Jonna Sima, ledarskribent på Aftonbladet, Linda Nordlund, ledarskribent på Expressen samt Carolin Dahlman, politisk redaktör på Kristianstadbladet. 

I kvällens ”Bara politik” sänds bland annat en intervju med KD-ledaren Ebba Busch Thor, som minst sagt har medvind i seglen. På onsdagen visade en mätning från SVT/Novus att Kristdemokraterna skulle få hela 8,6 procent av rösterna om det vore val i dag. 

I programmet svarar Ebba Busch Thor bland annat på varför hon tror att de plockar så många väljare från just SD just nu, som bland annat onsdagens mätning visar. 

– Jag tror en del handlar om att vi inte varit så ängsliga. Att vår drivkraft i svensk politik, är inte heller att vara mot Sverigedemokraterna. Utan att vara för något. En del människor som valt SD har varit genuint oroliga för utvecklingen inom svensk sjukvård, hur vi behandlar våra äldre och även – med rätta – för att man inte klarat av att föra diskussionen om vilka värderingar som måste gälla alla i Sverige, säger hon och fortsätter: 

– De ser att okej, vi har en helt annan ideologisk hemvist än SD, men vi kan vara ett alternativ i de frågorna. Att navigera i den här svåra värderingsdebatten är något vi gjort ända sen vi bildades på 60-talet.

Nordlund, Sima och Dahlman i panelen

Kvällens program gästas också av en panel bestående av Jonna Sima, ledarskribent på Aftonbladet, Linda Nordlund, ledarskribent på Expressen samt Carolin Dahlman, politisk redaktör på Kristianstadbladet. 

Bland annat diskuterar de hajpen kring Ebba Busch Thor – men också dokumentären ”Maktkampen” som SVT gjort om regeringsbildningen och som visas på SVT klockan 20 i kväll. 

”Bara politik” sänds i Expressen TV klockan 19. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.