Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Busch Thor till Pride – men går inte i paraden

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"Vi kristdemokrater tycker att det är viktigt att vi ser till att motverka diskriminering av HBTQ-personer. Då tycker jag att det är viktigt för mig att medverka i det sammanhanget", säger Ebba Busch Thor (KD).
Foto: Lisa Mattisson
KD-ledaren kommer att delta i en större utfrågning och kanske några seminarier. Det blir däremot ingen Prideparad för henne.
Foto: Izabelle Nordfjell

Ebba Busch Thor ska delta i Pridefestivalen.

Den nya KD-ledaren kommer att göra ett avbrott från föräldraledigheten för HBTQ-festivalen.

– Som partiledare för Kristdemokraterna så ställer jag självklart upp i större sammanhang där jag kan berätta om vår politik, säger Busch Thor till Expressen.

Kristdemokraterna har i dag, på partiets dag under Almedalsveckan, presenterat ett förslag om fler undantag i turordningsreglerna på arbetsmarknaden. Tanken är att företag ska kunna behålla nyckelkompetens genom att ändra LAS, lagen om anställningsskydd, så att fyra personer kan undantag från turordningsreglerna.

– Det är något som småföretagarna efterfrågar, säger Ebba Busch Thor.

"Ställer självklart upp"

Ebba Busch Thors inhopp under Almedalsveckan är ett avbrott från hennes föräldraledighet. Hon kommer att göra minst ett till avbrott under sommaren – för Pridefestivalen i Stockholm som pågår mellan 27 juli och 1 augusti.

– Som partiledare för Kristdemokraterna så ställer jag självklart upp i större sammanhang där jag kan berätta om vår politik, säger Ebba Busch Thor till Expressen och tillägger:

– Vi kristdemokrater tycker att det är viktigt att vi ser till att motverka diskriminering av HBTQ-personer (homo-, bi-, trans- och queerpersoner, reds anm). Då tycker jag att det är viktigt för mig att medverka i det sammanhanget.

Din företrädare Göran Hägglund gjorde inte alltid samma val.

– Nej men jag tycker att det är viktigt att vi finns på plats och berättar vår politik och är med i kampen om hur vi kan motverka diskriminering mot bland annat hbtq-personer. Därför kommer jag vara med under Prideveckan.

Deltar inte i paraden

KD-ledaren kommer att delta i en större utfrågning och kanske några seminarier. Det blir däremot ingen Prideparad för henne.

Varför inte?

– Dels för att jag är föräldraledig och det är en fråga som jag inte lagt så mycket tid att fundera kring. Vi kommer att fokusera på att jag finns med under seminarier och utfrågningar, säger Busch Thor.


Läs allt om Almedalen på Expressens Almedalensajt!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.