Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Busch Thor kritiseras för semesterbilderna

Flera bilder från en studieresa som KD:s partiledarkandidat Ebba Busch Thor gjorde till Israel år 2009 har nu fått spridning på nätet. På en bild poserar Ebba Busch Thor vid ett militärfordon.Foto: Privat.
På en annan bild poserar hon i en tröja från den israeliska armén.Foto: Privat.
"Ebba Busch Thor uppvisar en total avsaknad av politiskt omdöme. KD har visserligen konsekvent stött Israels ockupation, men jag hoppas att många kristdemokrater också tycker att det här är oacceptabelt", säger Hans Linde, Vänsterpartiets utrikespolitiska talesperson.Foto: Robin Aron
"Jag står upp för Israels rätt att försvara sig", säger Ebba Busch Thor till Dagens Nyheter.Foto: Sven Lindwall

KD:s partiledarkandidat Ebba Busch Thors resa till Israel förevigades på bild.

Hon poserar vid ett militärfordon och i en T-tröja från israeliska armén.

– Det är djupt provocerande att Ebba Busch Thor poserar framför militärfordon som tillhör en armé som beskjutit skolor, ambulanser och sjukhus, säger Hans Linde, Vänsterpartiets utrikespolitiska talesperson till Expressen.

Flera bilder från en studieresa som KD:s partiledarkandidat Ebba Busch Thor gjorde till Israel år 2009 har nu fått spridning på nätet. På en bild poserar Ebba Busch Thor vid ett militärfordon. På en annan bild poserar hon i en tröja från den israeliska armén.

– Jag står upp för Israels rätt att försvara sig, säger Ebba Busch Thor till Dagens Nyheter. Vidare säger hon till DN att det är ett gammalt syriskt arméfordon som hamnat i israeliska händer under något av de krig som utkämpats mellan länderna.

– Jag kan förstå att vissa uppfattar det som kontroversiellt mot bakgrund av den politiska laddning som finns i Mellanösternkonflikten men det finns inget djupare budskap i detta, säger hon till DN.

Det är KDU:s ordförande Sara Skyttedal som har lagt upp bilderna på Facebook och även hon syns på en bild där hon siktar med en kulspruta i ett militärfordon.

"Total avsaknad av politiskt omdöme"

Vänsterpartiets utrikespolitiska talesperson, Hans Linde rasar mot bilderna.

– Ebba Busch Thor uppvisar en total avsaknad av politiskt omdöme. KD har visserligen konsekvent stött Israels ockupation, men jag hoppas att många kristdemokrater också tycker att det här är oacceptabelt, säger han till Expressen.

Både Ebba Busch Thor och Kristdemokraterna har en Israelvänlig hållning, men Ebba Busch Thor förklarar för DN att hon under resan även besökte Västbanken för att lära sig mer om konflikten.