Buntband hittade i Anne-Elisabeth Hagens hus

Informationen om miljardärfruns försvinnande har varit knapphändiga.
Anne-Elisabeth Hagen försvann den 31 oktober förra året.
Foto: OLE BERG-RUSTEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Buntband har hittats i Anne-Elisabeth Hagens hem.
Foto: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Buntband hittades i miljardärsfrun Anne-Elisabeth Hagens hem efter hennes försvinnande, rapporterar NRK

Nu utreder polisen om plastbanden har använts vid försvinnandet. 

– Jag kan också bekräfta att man hittade personliga tillhörigheter till Anne-Elisabeth   Hagen, säger polisinspektör Tommy Brøske enligt kanalen. 

Norska Anne-Elisabeth Hagen, gift med den norska miljardären Tom Hagen, försvann den 31 oktober i fjol. 

Nästan ett år senare är det fortfarande höljt i dunkel vad som hänt henne. Inledningsvis arbetade polisen efter hypotesen att Hagen blivit bortförd från sitt hem av en kidnappare som var ute efter pengar.

Polisens nya spår efter Anne-Elisabeth Hagen

Men i juli kom beskedet: Norska polisen tror att Hagen troligen mördats och att en kidnappning iscensatts för att inte avslöja mordet. 

Nu rapporterar NRK att polis hittade buntband på en ”central plats” för utredningen i Hagens hem, efter hennes försvinnande. Nu utreds om de låsbara platsbanden användes i samband med försvinnandet. 

Polisinspektör Tommy Brøske uppger för NRK att även personliga tillhörigheter, som anses vara intressanta för polisens utredning, hittades på samma plats. Han vill dock inte kommentera vilken typ av föremål det handlar om.

Buntbanden köpta på Biltema

Polisens undersökningar visar att buntbanden är inköpta på butikskedjan Biltema. I nuläget kommer polisen i inte lämna några ytterligare detaljer om utredningen. 

– Vi har tidigare haft två olika hypoteser. Hypotesen om mord är fortfarande vår huvudhypotes. Men vi utesluter fortfarande inte bortförande med ekonomiska motiv, säger Tommy Brøske till NRK och tillägger att buntbanden är intressanta för båda hypoteserna.

Bundbanden är det senaste i en rad kända spår. Sen tidigare är ett skoavtryck från huset av intresse, och ett kuvert med ett brev om lösensumma. Brevet har skickats på analys och enligt Tommy Brøske är det fortfarande ett levande spår.

Enligt VG har Anne-Elisabeth Hagens make, Tom Hagen, betalat cirka tio miljoner norska kronor för att få bevis att hans fru lever.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.