Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bungyjumpet blev en mardröm - linan lossnade

LINAND LOSSNADE. Bungyjumpet blev en mardröm för britten Rishi Baveja när linan lossnade från benen. Han störtade handlöst ner i vattnen men klarade sig mirakulöst. Foto: KNS NEWS
Bungyjumpet blev en mardröm för britten Rishi Baveja.
Linan lossnade från benen och han föll handlöst rakt ner i vattnet.
Mjälten brast och levern slets sönder.
- Läkarna var förbluffade över att jag överlevde, säger han.

FAKTA

Rishi Baveja hade precis tagit sin ingenjörsexamen och firade genom att semestra i Phuket, Thailand. Han bestämde sig för att hoppa bungyjump vid ett center i Kathu och hissades upp 50 meter över marken med hjälp av en lyftkran.

Linan lossnade

Men något gick fel under hoppet – och linan lossnade från benen. Rishi Baveja föll rakt ner i lagunen med en hastighet av nästan 130 kilometer i timmen.
Mjälten brast, levern slets sönder, lungorna kollapsade och han blev blåslagen över hela kroppen. Läkarna, som tvingades operera bort mjälten, sade att det såg ut som om han hade varit med om en bilolycka.

Överlede mirakulöst

Som tur var tog han emot den mesta av smällen med bröstet.
– Läkarna var förbluffade över att jag överlevde. Jag hade verkligen tur. Om jag hade landat med huvudet först skulle jag ha fått hjärnskador eller dött, säger han till The Daily Mail.
Det är oklart varför linan lossnade. Innan hoppet hade han försäkrat sin mamma om att det var ofarligt, eftersom centret hävdat att de aldrig hade haft en enda olycka.
– Jag visste att hoppet skulle vara läskigt, men tänkte inte på att det kunde vara farligt, säger han till The Daily Mail.

En månad på sjukhus

Rishi Baveja har nu kommit hem till Storbritannien, efter att ha legat en månad på sjukhus i Bangkok.
Så snart han har återhämtat sig planerar han att hoppa fallskärm.
Rishi Baveja har nu kommit hem till Storbritannien, efter att ha legat en månad på sjukhus i Bangkok. Foto: Planet Photos