Buffeln segnade ner på Engelbrektsgatan vid ettiden i natt.
Buffeln segnade ner på Engelbrektsgatan vid ettiden i natt.

Buffel på rymmen - polisjakt i Borås i natt

Publicerad
Uppdaterad
Mari Hedlund i Borås skulle bara rasta hunden en sista gång för natten när en polis kom springande mot henne - och varnade för en livsfarlig buffel.
- "Vänd om, vänd. En buffel har rymt från djurparken" skrek polisen. Jag blev helskraj, säger Mari.
Det var vid midnatt den förrymda visenten upptäcktes i centrala Borås. Djuret sprang omkring på Lugnet jagat av polis och djurparkspersonal.

Sökte skydd

På Alströmergatan kom Mari Hedlund och sambon Måns Claesson gående med hunden Nikita. - Vi blev stoppade av en polis som sa att vi var tvingade att vända om och söka skydd. Vi sprang snabbt in i garaget, och tog oss sedan upp på balkongen. Därifrån såg vi buffeln, säger Mari Hedlund. Djurparkens personal sköt buffeln med bedövningspilar. Efter en stund segnade den ned vid Lugnets kyl och frys. Därefter fördes rymmaren hem till djurparken i en traktorskopa.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag