Bryan hade sex med död hjort

Publicerad
Uppdaterad
För ett år sedan dödade han en häst som han sedan hade sex med.
Nu har 20-årige Bryan James Hathaway slagit till igen.
Den här gången med en död hjort som låg bredvid vägen.
Domaren Michael Lucci i Douglas County har ett stort problem. Han ska de närmaste dagarna bestämma om, och i så fall hur hårt, sexgalningen Bryan James Hathaway ska straffas. Mannen, vars hobby är att ha sex med döda djur, har nyligen slagit till igen. Det var i mitten av oktober som han hittade en död hjort vid sidan av Stinson Avenue. Bryan, 20.

Tidigare känd av polisen

Hathaway kunde inte motstå frestelsen att knäppa upp byxorna - men mitt under akten blev han påkommen och senare gripen. Hathway var redan känd av polisen. Förra året dödade han den 26-åriga hästen Bambrick - bara för att sedan kunna ha sex med det döda djuret. Sex med djur är förbjudet i delstaten men Hathaways advokat Fredric Anderson anser att hans klient bör frias. - Lagen förbjuder oss att ha sex med djur men inte med kadaver, säger Anderson enligt The Daily Telegraph. Sedan kommer en liknelse från advokaten: - När upphör en kalkon att vara ett djur? När är den död? När den är inpackad i folie och ligger i frysen? När den är genomstekt och ligger på bordet?

Domaren ska fatta beslut

Åklagaren James Boughner anser att Hathaway ska straffas med fängelse i minst två år plus att han ska få kraftiga böter. - När man mister sin älskade hund börjar man inte direkt att kalla den för ett kadaver. Den är fortfarande en hund ett bra tag till, säger Boughner. Domare Lucci har hört de lysande argumenten för och emot en eventuell fällande dom. Nu ska han fatta beslut. - Jag är överraskad att vi inte har stött på den här typen av problem förut, säger han. Vilken delstat det hände i? Wisconsin...

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag