Bruneis partyprins död – blev 38 år gammal

Expressen TV rapporterade i maj 2019 om att Brunei stoppar lagen om dödsstraff för homosexuella. Partyprinsen Azim av Brunei, som nu har avlidit, är en av dem som visade stort stöd för LGBT-rörelsen, enligt Daily Mail.
Prins Azim, son till sultanen i Brunei, har dött vid 38 års ålder.
Foto: STEVO/GOFFPHOTOS / STELLA PICTURES STEVO/GOFFPHOTOS
Prins Azim kallades för ”Playboyprinsen”, och har festat med några av världens största kändisar. Här med Pamela Anderson.
Foto: RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK / RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

”Playboyprinsen”, prins Azim av Brunei har avlidit, 38 år gammal.

Dödsorsaken är okänd, enligt vissa källor ska han ha varit allvarligt sjuk under en tid.

Sedan han gick bort på lördagen har Brunei utlyst en sju dagar lång sorgeperiod. 

Prins Azim var son till sultanen i Brunei, och den fjärde i ledet att ta över tronen, fram till sin död på lördagen. 

Han har kallats ”Playboyprinsen”, efter att ofta ha synts i festliga sammanhang – inte sällan med en arm runt Hollywoodkändisar. Kamerablixtar har fångat honom med allt från Michael Jackson och Scarlett Johansson, till Naomi Campbell och Mariah Carey.

Daily Mail kallar honom för ”fantastiskt rik”, och enligt Media, Entertainment and Arts Worldwide ska han ha varit god för fem miljarder dollar – motsvarande över 43 miljarder kronor – innan han dog.

Stöttade LGBT-rörelsen

Azim ska också ha visat stort stöd för LGBT-rörelsen, enligt Daily Mail.

Enligt muslimska traditioner begravs han på lördagen, samma dag som han dog, och sedan dess har Brunei utlyst en sju dagar lång sorgeperiod. Under den tiden får inga former av underhållning arrangeras i landet.

Han var ogift och hade inga barn. 

Det har inte officiellt meddelats någon orsak till hans död, men flera medier rapporterar att han vårdats för en allvarlig sjukdom under en längre tid. 

George Clooney protesterar mot antigay-lag i Brunei

George Clooney protesterar mot antigay-lag i Brunei.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.