Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brunbjörn på vift oroar byborna

Brunbjörnen hittar inte riktigt hem och nu börjar byborna bli oroliga.

– Han knallar lite ut och in och man är lite orolig för att han ska ta sig in i människors hem och trädgårdar, säger polisen Jale Poljarevius.

En brunbjörn har setts patrullerandes ute i kyrkbyn Dalby, i närheten av Uppsala, ett flertal gånger. Flera bybor har upptäckt björnen vid tidigare tillfällen och senast i dag sågs den på gatan i byn.

– Vi vet om att han har setts ute på flera fält, men den har irrat bort sig och varit på vandring. Det är ju den här tiden på året då de förbereder sig för ide och han hittar helt enkelt inte ut i skogen, säger Jale Poljarevius, lokalpolisområdeschef för Uppsala och Knivsta.

Oroliga telefonsamtal

Bybor har hört av sig till polisen och uttryckt oro.

– Det har kommit lite oroliga samtal, trots att björnar är söta och fina så kan de bli farliga om de känner sig hotade och det är ju inte så kul.

Björnen har inte varit i närkontakt med människor men flera har fotat honom på avstånd.

– Han rör sig någonstans i området, det är svårt att säga exakt vart, han knallar lite ut och in. Det man är lite orolig för är att han ska ta sig in i människors trädgårdar och hem, och då kan det bli problematiskt, säger polisen Jale Poljarevius.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.