Iskyrkan i Vilhelmina kommer att vara färdigbyggd i februari. Nu saknas bara hugade brudpar som är sugna på ett cool bröllop.Iskyrkan i Vilhelmina kommer att vara färdigbyggd i februari. Nu saknas bara hugade brudpar som är sugna på ett cool bröllop.
Iskyrkan i Vilhelmina kommer att vara färdigbyggd i februari. Nu saknas bara hugade brudpar som är sugna på ett cool bröllop.
Kyrkan byggs av is från Siksjön. Medellivslängden är runt tre veckor. För eller senare blir det töväder.Kyrkan byggs av is från Siksjön. Medellivslängden är runt tre veckor. För eller senare blir det töväder.

Kyrkan byggs av is från Siksjön. Medellivslängden är runt tre veckor. För eller senare blir det töväder.

Helen Ledin och Mikael Lindberg slog till och gifta sig i Vilhelmina iskyrka förra året. Familj och vänner fick precis plats inne i kyrkan och utanför väntade en stor publik.Helen Ledin och Mikael Lindberg slog till och gifta sig i Vilhelmina iskyrka förra året. Familj och vänner fick precis plats inne i kyrkan och utanför väntade en stor publik.

Helen Ledin och Mikael Lindberg slog till och gifta sig i Vilhelmina iskyrka förra året. Familj och vänner fick precis plats inne i kyrkan och utanför väntade en stor publik.

Ronny Thellbro i sin normala arbetsmiljö.Ronny Thellbro i sin normala arbetsmiljö.
Ronny Thellbro i sin normala arbetsmiljö.

Brudpar sökes till årets coolaste bröllop

Publicerad

Brudpar sökes till årets coolaste bröllop.

Det ska hållas i en iskyrka i Vilhelmina.

– Man får ha rejält med kläder på sig, säger prästen Ronny Thellbro.

Funderar du och din partner på att gifta er och är lediga den 20 februari så är detta ett pangtillfälle.

Det har varit en tradition att bygga en iskyrka i centrala Vilhelmina sedan 2012.

Kyrkan kommer att stå klar i februari och församlingens präst Ronny Thellbro är redo.

– Vi har haft både gudstjänster och bröllop i iskyrkan, och även förfrågningar om dop. Det är ganska litet, 20 personer får plats, och så är det kallt, Men det brukar gå bra, berättar Ronny Thellbro.

Förra året vigde han Helen Ledin och Mikael Lindberg från Umeå iskyrkan. Det var tydligen mycket lyckat.

Helen Ledin Lindberg (numera) berättar att de såg en blänkare i lokaltidningen och beslutade sig snabbt för att slå till. Papper och allt annat ordnades på två veckor.

– Det var jättefint i iskyrkan, och jag kan varmt rekommendera ett bröllop där, säger Helen.

Varmt och varmt, under torsdagen väntas minus 21 och växlande molnighet i Västerbottens pärla Vilhelmina. Men den 20 februari är det säkert sol och bara någon enstaka minusgrad...

– Bra kläder, säger prästen. Jag brukar ha täckbyxor, pälsmössa och fingervantar.

Iskyrkan byggs av Siksjönäs byaförening, och isen kommer från Siksjön. Bakom arrangemanget står Svenska kyrkan, Lions och Visit Vilhelmina.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag