Brudgummen dödade bröllopsgäst av misstag

Brudgummen Manish Madheshia lyfter pistolen under bröllopet. Sekunder senare avlossar han ett vådaskott som dödar hans vän Babu Lal Yadav.

En ovanlig bröllopstradition slutade i tragedi i Indien.

Brudgummen dödade av misstag sin vän och greps sedan av polis, rapporterar NDTV.

Tragedin inträffade i samband med en vigselceremoni i Uttar Pradesh, Indien, under onsdagen.

Trots att det klassas som ett lagbrott sker det ibland under bröllop i regionen att brudgummen avfyrar skott som en del av festligheterna. Så var även fallet här och brudgummen Manish Madheshia hade fått låna en pistol av sin vän Babu Lal Yadav för detta ändamål.

Brudgummen greps av polis

Händelsen filmades av en bröllopsgäst. I videoklippet ser man Manish Madheshia stå på en vagn omgiven av flera bröllopsgäster. Han lyfter sin arm med pistolen i handen riktad uppåt men sänker den sedan och tittar på pistolen. Då råkar han avfyra ett vådaskott av misstag. Skottet träffar hans vän Babu Lal Yadav som faller till marken medan rop hörs från andra bröllopsgäster.

Babu Lal Yadav fördes till sjukhus där han senare dödförklarades.

– En person som identifierats som Babu Lal Yadav dog efter att ha blivit skjuten när brudgummen Manish Madheshia avfyrade skott som en del av firandet. Pistolen har beslagtagits och en utredning har inletts, säger Pratap Singh vid polisen enligt New York Post.

Polisen har gripit brudgummen misstänkt för dråp. 

Här tappar brudgummen ringen i sjön under bröllopet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.