Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brückners misstänkta offer: Maddie, Inga, René och Carola

Försvann för 13 år sedan – tysk man ny huvudmisstänkt
Christian Brückner.
Foto: SHUTTERSTOCK
Maddie McCann försvann i Portugal 2007.
Foto: AP / AP EVERTON FC

Christian Brückner är huvudmisstänkt för bortrövandet och mordet på treåriga Maddie McCann 2007.

Men han misstänks också vara inblandad i ytterligare tre fall där barn på olika ställen i Europa försvunnit eller mördats: Inga, 5, René, 6, och Carola, 16.

Efter 13 år fick polisen förra veckan ett stort genombrott i fallet kring Madeleine McCann, som försvann under en familjesemester i Portugal 2007.

Den 43-åriga tysken Christian Brückner, som under perioder bott i Portugal, pekas nu ut som ny huvudmisstänkt. Han avtjänar för tillfället ett sjuårigt fängelsestraff för våldtäkt och har tidigare dömts för flera sexualbrott mot barn.

Och Maddie McCann är inte det enda fallet av försvunna eller mördade barn där Brückner nu misstänks för inblandning.

Inga, 5, försvann spårlöst

Inga Gehricke, 5, försvann spårlöst när hon gick ut i skogen i tyska Stendal under en grillfest med familjen i maj 2015. Enligt Sky News var Brückner, som då bodde i närheten av platsen, redan tidigare misstänkt i Ingas försvinnande och nu finns det nya spår som pekar mot honom, uppger tyska åklagare.

Brückner uppges inte ha något alibi kring händelsen, och ska ha befunnit sig nära Ingas hem dagen innan hon försvann.

Inga Gehricke försvann i Tyskland.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

René Hasee, 6, försvann i Portugal

René Hasee, 6, från Tyskland, var 1996 på semester med sin familj i den portugisiska semesterorten Aljezur. Efter att ha sprungit i förväg från sina föräldrar på stranden försvann pojken och bara hans kläder, som låg på stranden, har sedan återfunnits, skriver The Mirror.

Nu har de tyska poliser som utreder Brückner kontaktat René Hasees familj och berättat att de åter tittar pojkens försvinnande, enligt tidningen.

Brückner ska något tidigare ha bott i området och redan då varit dömd för flera övergrepp mot barn, trots att han då bara var 19 år gammal.

René Hasee försvann i Portugal.

Carola Titze, 16, hittades död på stranden

Det fjärde fallet som kopplas till Brückner handlar om den tyska flickan Carola Titze, 16, som 1996 var på semester med sina föräldrar i belgiska De Haan och försvann efter att hon gått till stranden för att bada.

Hennes illa tilltygade kropp hittades några dagar senare i sanddynerna, skriver The Telegraph.

Åklagare i Belgien har nu bekräftat att de utreder om Brückner kan vara inblandad i hennes död, enligt tidningen.

Carola Titze hittades mördad i Belgien.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.