Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Brottsoffret: Maxwell var med under övergreppen

Anklagas för att ha manipulerat unga flickor åt Jeffrey Epstein.
Foto: RICK BAJORNAS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: STELLA PICTURES/SPLASH NEWS

Societetskvinnan Ghislaine Maxwell, 59, står åtalad för att ha försett sexbrottslingen Jeffrey Epstein med unga kvinnor.

Flera kvinnor pekar under rättegången också ut hennes som medverkande i övergreppen.

– Ghislaine njöt av att förödmjuka oss, berättar Sarah Ransome, som anklagar Epstein för våldtäkter begångna 2006 för CBS-news.

Den första veckan av rättegången mot societetskvinna Ghislaine Maxwell, 59, har kommit och gått. Hon står åtalad för trafficking av tre unga flickor under perioden 1994 till 2004, flickor som hon försett till den avlidne sexbrottslingen Jeffrey Epstein.

Inför rättegången har Maxwell pekats ut som kumpan och organisatör åt Epstein – bilden under rättegången målar närmare upp henne som hjärnan bakom sexbrotten, skriver flera internationella medier.

Maxwell lockade flicka med hund

Ett vittne, en skådespelerska som går under pseudonymen Jane, vittnar om att det var Maxwell som tog första kontaken med henne 1994, när hon bara var 14. Det var i samband med ett musikläger som Maxwell lockade henne med en hund, av rasen Yorkshire terrier. Genom hunden hölls flickan kvar länge nog att Epstein kunde komma fram och presentera sig.

Jane berättade vidare att hon utsattes för flera sexbrott av Epstein. Det handlade bland annat om onani och olika former av sexmassage.

Pekas ut för delaktighet i övergreppen

Men hon berättade också att Epstein inte var ensam om att utföra övergreppen. Ofta ska Maxwell funnits med i rummet när övergreppet begicks, ibland deltog hon.

Liknande vittnesmål kommer från Sarah Ransome, som anklagar Epstein för våldtäkter begångna 2006.

– Ghislaine njöt av att förödmjuka oss, säger hon till CBS-news.

– Hon var hjärnan bakom och organiserade allt.

Ghislaine Maxwell nekar till anklagelserna.

Se något mer:
Ghislaine Maxwell hade svenska kontakter

Jeffrey Epsteins vän deltog på konferens på Sveriges ambassad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.