Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Väpnat rån mot juvelerarbutik

En förbipasserande kastar sten mot rånarna.Foto: LÄSARBILD
Dramatisk flykt från brottsplatsen.Foto: LÄSARBILD
Här mejar rånarna ner cyklisten i flykten.Foto: LÄSARBILD

Här slår de beväpnade rånarna till mot en juvelerarbutik i Södertälje.

Utanför möttes de av vittnen som gick till attack med sten och kettlebell.

Rånarna blev prejade av vägen och tre män kunde senare gripas.

– Jag tänkte inte på något annat än att klara situationen på bästa sätt, säger bilföraren som prejade rånarna av vägen.

Larmet om rånet kom klockan 12.31 på fredagen. Flera beväpnade och maskerade rånare slog då till mot en juvelerarbutik på Nygatan i Södertälje centrum.

Rånarna fick med sig gods från butiken.

– De hade ett pistolliknande föremål och det finns vittnen som säger att de haft något som sett ut som en kniv, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Flera personer på plats började kasta saker mot rånarnas bil.Foto: LÄSARBILD

Vittnen gick till attack

Ett vittne fångade händelsen på film, där man ser hur folk på platsen gick till attack mot rånarna när de kom ut från butiken och försökte stoppa dem. En man kastade en sten på flyktbilen. Ett annat vittne sprang ut med en kettlebell som han slängde mot bilen. 

Rånarna försökte lämna platsen i bilen men hann inte långt innan de prejades av en bilist.

– Jag hoppade bara in i bilen och tänkte: Det bästa sättet är att försöka preja dem av vägen. Jag tänkte inte på något annat än att klara situationen på bästa sätt. Vi i grannskapet är jättenöjda med insatsen, säger bilföraren.

Tack vare prejningen kom rånarbilen ur kurs och körde in i en lyktstolpe. En cyklist blev påkörd men klarade sig utan allvarliga skador.

Tre män greps

Rånarna flydde sedan till fots och polisen tog upp jakten. Förutom vanliga polispatruller deltog även hundpatrull och helikopter i rånarjakten.

Polisen kunde senare gripa tre män i Södertälje. Männen, som är i 20- och 30-årsåldern, anhölls vid 19.30-tiden på fredagen. Den yngsta är född år 2000. Männen är skäligen misstänkta för grovt rån. På måndag tas beslut om eventuell häktning.

– De är misstänkta för att ha varit med i det här rånet. Vi letar efter fler gärningsmän, säger Anna Westberg

Polisen har fått in del vittnesuppgifter och tar tacksamt emot fler tips från allmänheten på telefon 114 14. Händelsen rubricerades inledningsvis som grovt rån.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.