Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Våldsman misstänks ha mördat Fatima, 57

Polisen söker efter försvunna Fatima i Västerås tidigare i somras. Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIX/EXPRESSEN

Polisen misstänker att Fatima Berggren har mördats – och anhöll under tisdagen två män, varav en är misstänkt för mord. 

Den mordmisstänkte är sedan tidigare dömd för grov kvinnofridskränkning – efter att under två års tid misshandlat sin dåvarande partner. 

Fatima har också ansökt om kontaktförbud mot mannen – men fått avslag. 

– Det är ett känsligt utredningsläge, säger Jenny Alriksson, åklagare. 

Fatima Berggren, 57, har varit försvunnen från sitt hem i Västerås i fyra månader. Polisen misstänker att hon förts bort och mördats. Under gårdagen tog utredningen en ny vändning. 

Polisen grep och anhöll två män misstänkta för Fatimas försvinnande.  

Två män har anhållits skäligen misstänkta för Fatimas försvinnande. Den ene – en man i 55-årsåldern – är misstänkt för mord alternativt människorov och brott mot griftefriden. Den ena mannen, i 45-årsåldern, är skäligen misstänkt för brott mot griftefriden och skyddande av brottsling.

På onsdagseftermiddagen rapporterar VLT att polisen gjort vissa fynd i sökandet efter Fatima. Foto: ALEX LJUNGDAHL

– Det är två personer som är anhållna skäligen misstänkta. De har blivit hörda, men jag kan tyvärr inte säga vad de har för inställning eller vad de i övrigt har sagt. Med tanke på att de här personerna precis blivit inplockade och att det är ett känsligt utredningsläge så kan jag i princip inte kommentera någonting, säger Jenny Alriksson, kammaråklagare, men vill inte kommentera om man hittat Fatimas kropp. 

Fatima Berggren anmälde mannen för att ha misshandlat henne, men friades och hon fick avslag när hon ansökte om kontaktförbud. 

Den nu mordmisstänkte mannen är dömd sedan tidigare för grov kvinnofridskränkning. Han dömdes 2010 av Svea hovrätt till fängelse i ett år och sex månader för att vid flera tillfällen ha misshandlat sin före detta partner. Han dömdes samtidigt för misshandel, olaga hot, skadegörelse och narkotikabrott.

 

LÄS MER: Fatima, 57, misstänkt mördad och gömd

 

Misshandlade sin partner – i två års tid

Kvinnan vittnade i domstol om hur han gav sig på henne en gång varje månad under två års tid. Han slog henne med flera slag, tog strypgrepp och brukade dunka hennes huvud i badrumsväggen. 

Polisens tekniker gräver intill en fastighet utanför Västerås på onsdagen. Foto: ALEX LJUNGDAHL

Den nu mordmisstänkte mannen nekade till anklagelserna, men dömdes både av tingsrätt och hovrätt. 

”Övergreppen har skett över en längre tidsperiod och enligt tingsrättens mening under kränkande former. Tingsrätten anser därför att var och en av gärningarna har utgjort ett led i en upprepad kränkning av NN integritet och att gärningarna har varit ägande att allvarligt skada hennes självkänsla. Gärningarna är således att bedöma om grov kvinnofridskränkning”, skriver domstolen.

 

LÄS MER: Polisen dyker efter försvunna Fatima, 57 – misstänker mord

 

Dömdes till fängelse

Mannen förekommer även i andra utredningar och är dömd för flera fall av misshandel, ofredande, ringa narkotikabrott och olaga hot. 

Mannens advokat Per Svedlund meddelar att hans klient förhörs under onsdagen. Men att han inte kan uttala sig om sin klients inställning till Fatimas försvinnande. 

– Jag har i nuläget ingen information att lämna ut, säger han. 

Advokat Philip Hedberg, företräder den andre misstänkte mannen, men vill inte uttala sig om sin klients inställning: 

– Jag har ingenting att säga i nuläget, säger han. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!