I oktober förra året överlämnade 24-åringen sig själv till polisen – han hade då huggit ihjäl sin hyresvärd på Södermalm med flera knivhugg. Anledningen ska vara att 24-åringen blivit pressad på pengar. Nu döms han till 16 års fängelse för mord.I oktober förra året överlämnade 24-åringen sig själv till polisen – han hade då huggit ihjäl sin hyresvärd på Södermalm med flera knivhugg. Anledningen ska vara att 24-åringen blivit pressad på pengar. Nu döms han till 16 års fängelse för mord.
I oktober förra året överlämnade 24-åringen sig själv till polisen – han hade då huggit ihjäl sin hyresvärd på Södermalm med flera knivhugg. Anledningen ska vara att 24-åringen blivit pressad på pengar. Nu döms han till 16 års fängelse för mord.
I oktober förra året överlämnade 24-åringen sig själv till polisen – han hade då huggit ihjäl en man på Södermalm med flera knivhugg.I oktober förra året överlämnade 24-åringen sig själv till polisen – han hade då huggit ihjäl en man på Södermalm med flera knivhugg.
I oktober förra året överlämnade 24-åringen sig själv till polisen – han hade då huggit ihjäl en man på Södermalm med flera knivhugg.

Utpressning slutade i knivmord – döms till 16 års fängelse

Publicerad

I oktober förra året överlämnade 24-åringen sig själv till polisen – han hade då huggit ihjäl en man på Södermalm med flera knivhugg. 

Anledningen ska vara att 24-åringen blivit pressad på pengar. 

Nu döms han till 16 års fängelse för mord. 

Tidigt på morgonen den 19 oktober tog sig 24-åringen till polisstationen i Flemingsberg och uppgav att han haft ihjäl en man i en lägenhet på Södermalm i Stockholm. 

Poliserna som anlände kunde konstatera att det rörde sig om ett mord. Mannen som hittades hade omfattande stickskador över stora delar av kroppen. 

– Det var uppenbart när man kom in i lägenheten, det var vissa spår som pekade i den riktningen att det inte var ett naturligt dödsfall, har Mikael Pettersson vid Stockholmspolisen tidigare sagt till SVT Nyheter.

Enligt åtalet ska den mördade mannen varit hyresvärd åt 24-åringen som sedan sommaren 2017 levt som inneboende hos honom. 

Granne hörde skrik 

Under mordnatten hördes märkliga ljud från lägenheten, har en granne tidigare berättat. Strax efter midnatt hördes bland annat skrik och bankande ljud mot en dörr.

Enligt åtalet har mordet ett tydligt motiv: 24-åringen ska under en längre tid ha varit pressad på pengar och därmed planerat att ha ihjäl mannen. 

Dock uppgav 24-åringen i förhör att han agerat i självförsvar efter att ett bråk uppstått i lägenheten.

– Jag högg ju ganska många gånger, tjugo-trettio, för jag var helt i livsfara, i panik, har 24-åringen bland annat sagt i förhör.

Döms till fängelse 

24-åringen hade enligt åtalet planerat mordet under en mycket lång tid. En del av bevisningen som fällde 24-åringen under fredagen är att han kort före mordet sökt på hur man dödar med kniv och hammare.

Han har även fastnat på övervakningsfilm där han syns köpa en hammare som ska ha varit ett tänkt mordvapen på Clas Ohlsson kort före mordet.

Nu fastlår Stockholm tingsrätt att han får 16 år fängelse för mord och ringa narkotikabrott. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag