Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Utpressning slutade i knivmord – döms till 16 års fängelse

I oktober förra året överlämnade 24-åringen sig själv till polisen – han hade då huggit ihjäl sin hyresvärd på Södermalm med flera knivhugg. Anledningen ska vara att 24-åringen blivit pressad på pengar. Nu döms han till 16 års fängelse för mord.
I oktober förra året överlämnade 24-åringen sig själv till polisen – han hade då huggit ihjäl en man på Södermalm med flera knivhugg.

I oktober förra året överlämnade 24-åringen sig själv till polisen – han hade då huggit ihjäl en man på Södermalm med flera knivhugg. 

Anledningen ska vara att 24-åringen blivit pressad på pengar. 

Nu döms han till 16 års fängelse för mord. 

Tidigt på morgonen den 19 oktober tog sig 24-åringen till polisstationen i Flemingsberg och uppgav att han haft ihjäl en man i en lägenhet på Södermalm i Stockholm. 

Poliserna som anlände kunde konstatera att det rörde sig om ett mord. Mannen som hittades hade omfattande stickskador över stora delar av kroppen. 

– Det var uppenbart när man kom in i lägenheten, det var vissa spår som pekade i den riktningen att det inte var ett naturligt dödsfall, har Mikael Pettersson vid Stockholmspolisen tidigare sagt till SVT Nyheter.

Enligt åtalet ska den mördade mannen varit hyresvärd åt 24-åringen som sedan sommaren 2017 levt som inneboende hos honom. 

Granne hörde skrik 

Under mordnatten hördes märkliga ljud från lägenheten, har en granne tidigare berättat. Strax efter midnatt hördes bland annat skrik och bankande ljud mot en dörr.

Enligt åtalet har mordet ett tydligt motiv: 24-åringen ska under en längre tid ha varit pressad på pengar och därmed planerat att ha ihjäl mannen. 

Dock uppgav 24-åringen i förhör att han agerat i självförsvar efter att ett bråk uppstått i lägenheten.

– Jag högg ju ganska många gånger, tjugo-trettio, för jag var helt i livsfara, i panik, har 24-åringen bland annat sagt i förhör.

Döms till fängelse 

24-åringen hade enligt åtalet planerat mordet under en mycket lång tid. En del av bevisningen som fällde 24-åringen under fredagen är att han kort före mordet sökt på hur man dödar med kniv och hammare.

Han har även fastnat på övervakningsfilm där han syns köpa en hammare som ska ha varit ett tänkt mordvapen på Clas Ohlsson kort före mordet.

Nu fastlår Stockholm tingsrätt att han får 16 år fängelse för mord och ringa narkotikabrott. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!