Uppgifter: Flera gripna för Rinkebymord

Publicerad

Flera personer greps i Stockholm på torsdagen.

Enligt Aftonbladets uppgifter har gripandena kopplingar till garagemordet i Rinkeby.

– Vi har frihetsberövat ett antal personer. I övrigt har vi inget mer att berätta, säger Lars Byström,  presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Flera personer togs av polisen strax före klockan 14-tiden på torsdagen vid Fridhemsplan i Stockholm.

– Det handlar om ett utredningsärende, säger Tove Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska gripandena ha kopplingar till garagemordet i Rinkeby på nyårsaftonen. En man i 20-årsåldern hittades då skjuten med åtta skott, bland annat i huvudet, i ett parkeringsgarage i Rinkeby. Han avled på platsen.

"Frihetsberövat ett antal personer"

Åklagare Maria Hävermark dementerade tidigare under dagen uppgifterna till Aftonbladet:

– Det är ingen som är gripen för mordet, det är det jag kan säga. Jag kommer inte att svara på fler frågor.

Senare sa Lars Byström, presstalesperson vid Stockholmspolisen:

– Vi har frihetsberövat ett antal personer strax före klockan 14 på Drottningholmsvägen. I övrigt har vi inget mer att berätta.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag