Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En person död efter misstänkt skjutning

Polisen har hittat en utbränd bil som sätts i samband med skotten.
Foto: Janne Åkesson/Swepix
Vittenn larmad om att flera skott hörts i området.
Foto: Janne Åkesson/Swepix
Foto: Janne Åkesson/Swepix

En man i 60-årsåldern har hittats död efter skottlossning i Hässelby. 

Polisen har hittat en utbränd bil som de misstänker har koppling till händelsen och dykare är på plats i sökandet efter spår. 

– Det känns lite obehagligt att det händer en vanlig vardag så tidigt på morgonen, säger vittnet Sandra Söderqvist. 

En förundersökning om mord är inledd. 

En skottlossning ska ha hörts i Hässelby i västra Stockholm. Polisen fick på onsdagsmorgonen vid 06-tiden in flera larm. 

På plats påträffade polisen en man i 60-årsåldern avliden. 

– Vi fick flertal samtal om skottlossning. På platsen har vi anträffat en person avliden. Sedan har vi anträffat en utbränd bil inte så långt ifrån brottsplatsen. Vi sätter bilen i samband med händelsen, säger Pontus Sandulf vid Stockholmspolisen. 

Anhöriga till den avlidne är underrättade. 

Polisen har inlett en förundersökning om mord.
Foto: Janne Åkesson/Swepix

Polisen har inlett en förundersökning om mord efter skotten i Hässelby

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska skottlossningen ha skett med automatvapen. Ingen person är gripen i nuläget. 

– Vi pratar med vittnen, säger Pontus Sandulf. 

Polisen har inlett en förundersökning om mord och är angelägen om tips från eventuella vittnen. Polisen genomför en teknisk undersökning på platsen och har även genomfört dörrknackning i området. 

Under dagen har polisen bland annat använt sig av helikopter i sökandet efter en eller flera gärningsmän. Även dykare är på plats i området. 

– Vi har dykare på plats i området som söker efter spår som kan vara intressanta för utredningen, säger Åsa Valentin, vid polisens ledningscentral, som inte vill gå in närmare på vad det är för typ av spår man eftersöker. 

Vid 14.20-tiden var ingen person gripen. 

– Utredningen pågår. Vi vidtar flera olika utredningsåtgärder. Teknisk undersökning, dörrknackning för att höra eventuella vittnen och vi vill fortfarande ha tips från allmänheten, säger Åsa Valentin. 

Har ni hittat några intressanta spår? 

– Det kan jag inte uttala mig om. Vi vill hålla det så öppet som möjligt så att vi inte påverkar eventuella vittnen. Men vi vidtar flera utredningsåtgärder.

Vittnet: "Känns lite obehagligt"

Sandra Söderqvist bor i området där händelsen ägde rum. 

– Jag såg inte själva händelsen. Jag bor i närheten och vaknade av blåljus. Nu står jag vid avspärrningarna och det är ganska stort område som är avspärrat, säger hon.

En hylsa vid platsen.
Foto: Janne Åkesson/Swepix

Avspärrningar mot gångbanan

Hon berättar att avspärrningarna sträcker sig ner mot gångbanan mot tunnelbanestationen Hässelby gård. 

– Det är minst fem poliser som står runtom kring här och håller vakt. Jag ser just nu en tekniker i helvit dräkt som står och fotar en privatbil innanför avspärrningarna. 

– Det känns lite obehagligt att det händer så här en vanlig vardag så tidigt på morgonen när de flesta är på väg till jobbet, fortsätter hon. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.