Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två personer skjutna i Hagsätra i Stockholm

Två personer uppges ha blivit skjutna i Hagsätra i södra Stockholm.Foto: Fredrik Sjöshult
”Poliserna som är på plats i Hagsätra talar om att två personer är skottskadade”, säger Stockholmspolisens presstalesperson Towe Hägg.Foto: Fredrik Sjöshult

Två personer uppges ha blivit skjutna i Hagsätra i södra Stockholm.

En granne berättar att han hörde sex skott:

– Utanför ser jag en kille som står på en moppe, och en annan kille som ser ut som att han stoppar ner en pistol i byxlinningen. Han kliver på moppen, och så försvinner de.

Båda de skottskadade männen är tidigare dömda, och en av dem har figurerat i ett kriminellt nätverk, enligt uppgift till Expressen.

Larmet kom in till polisen vid 17.18 på söndagen. 

– Poliserna som är på plats i Hagsätra talar om att två personer är skottskadade, säger Stockholmspolisens presstalesperson Towe Hägg.

Polisen arbetar nu med att ta reda på mer om vad som har hänt.

– Det gör vi bland annat genom att prata med personer som rör sig i området. Vi kommer också att prata med de skadade när det är möjligt.

Foto: Fredrik Sjöshult

Skjutningen skedde utomhus på Olshammarsgatan. Det finns enligt polisen uppgifter att gärningspersonerna var minst två stycken och minst en beväpnad med ett pistolliknande föremål. 

Det finns också uppgifter att en moped eller motorcykel lämnat platsen vid tidpunkten för skottlossningen. Polisen har inlett förundersökning om försök till mord.

”Då hör jag ses skott"

En granne berättar:

– Vi satt i soffan här hemma och hade dragit på en film. Då hör jag sex skott. Först två, ett litet break och sen kommer fyra skott till.

Han sade åt familjen att hålla sig nere i soffan, medan han själv tittade upp.

– Precis utanför ser jag en kille som står på en moppe, och en annan kille som ser ut som att han stoppar ner en pistol i byxlinningen. Han kliver på moppen, och så försvinner de.

Foto: Fredrik Sjöshult

”Det är lite läskigt”

Han beskriver mopeden som svart, liksom männens kläder.

– Båda hade svarta mopedhjälmar, svarta dunjackor och svarta prasselbyxor.

Hur kändes det att se något sådant?

– Det är lite läskigt. Visst, man är inomhus och så men ... det hände så pass tidigt också. 

Han har inte sett några uppgörelser eller skjutningar förut, men säger:

– Det händer att polisen är här och snackar med ungdomar. Det är minst en gång i månaden som det står poliser utanför.

Uppgift: Offret har figurerat i kriminellt nätverk

Enligt uppgifter till Expressen är den ena skottskadade mannen en 21-åring som är bosatt i närheten av brottsplatsen.

Så sent som för tre veckor sedan ska han ha blivit skjuten i området kring Älvsjöbadet. Han fick skjuts av en vän till akuten. Till polisen sade han då att det hoppade fram en maskerad man och sköt honom och att han inte hade en aning om varför.

Foto: Fredrik Sjöshult

Mannen är själv dömd för flera brott. För tre år sedan deltog han i en grov misshandel mot två män, då bland annat batonger, skärp och kniv användes. Sedan hotade han den ene mannens fru med att hon skulle komma till skada om hon kontaktade polisen.

Två år tidigare dömdes han för misshandel i ett stort mål där flera kända medlemmar i ett kriminellt nätverk i södra Stockholm stod åtalade för en rad olika brott. 

Den andre skottskadade mannen är enligt Expressens uppgifter 27 år och bosatt i en annan Stockholmsförort. han är bland annat dömd för flera fall av narkotikabrott och dopningsbrott.

T-banestationen undersöktes

Under en kort stund stannade inga tåg vid t-banestationen i Hagsätra, som undersöktes av polisen. Men vid 18-tiden meddelade polisen att tunnelbanetågen åter stannar på stationen.

Vid 20-tiden på kvällen meddelar polisen på sin hemsida att man är på plats och knackar dörr. Det har kommit fram information att ett tvåhjuligt motorfordon, troligen en moped, har kört i hög hastighet från idrottsplatsen i Örby, där det även har varit en mindre brand.

De båda skottskadade personerna får vård på sjukhuset för sina skador. Teknikerna har börjat arbeta vid de avspärrade platserna.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.