Två personer anhållna misstänkta för kidnappning

Publicerad

I förra veckan blev en person kidnappad i Stockholm. 

Enligt Aftonbladet handlar det om en kvinna i 60-årsåldern – som ska ha blivit kidnappad efter att ha stämt träff med en person via en köp- och säljsajt. 

Nu har två personer anhållits misstänkta för brottet.  

– De är anhållna på sannolika skäl, vilket är den starkare misstankegraden, säger åklagaren Lukas Eriksson som leder förundersökningen. 

Den 5 februari blev en person kidnappad i Stockholm. Dagen efter hittades personen på en annan plats. 

Enligt Aftonbladet handlar det om en kvinna i 60-årsåldern som i början av förra veckan ska ha bestämt träff med en person, efter att ha gjort upp en affär på en köp- och säljsajt. 

Sedan ska kvinnan ha blivit kidnappad av flera okända personer och förd till en annan plats, rapporterade Aftonbladet vidare.   

Kidnapparna ska ha muntejpat kvinnan, stoppat henne i en säck och dumpat henne i skogen norr om Stockholm. Hon ska även ha blivit av med kontokort och koder.

Genombrott på tisdagen

Kvinnan kunde senare ta sig fri och larma polisen, enligt Aftonbladet. 

Polisen har knappt velat kommentera ärendet överhuvudtaget. 

Men under tisdagen nådde man ett genombrott – när två personer kunde gripas. De är nu anhållna. 

Ärendet leds av åklagare Lukas Eriksson vid City åklagarkammare i Stockholm. 

"De är anhållna på sannolika skäl"

Han är mycket förtegen men säger om de två personer som misstänks för brott. 

– De är anhållna på sannolika skäl, vilket är den starkare misstankegraden. Jag kan inte gå in på några detaljer om dem. De ska höras med försvarare under dagen. 

Mycket mer än så vill Lukas Eriksson inte säga, på grund av förundersökningssekretessen. 

Advokater vill inte kommentera 

Advokat Carl Söderlund är tillförordnad försvarare för en av de anhållna personerna. Han har träffat sin klient, men är mycket förtegen om ärendet. 

– I det här läget har jag tyvärr inga kommentarer jag kan lämna, säger Carl Söderlund.

Han vill heller inte redogöra för sin klients inställning till brottsmisstanken och frihetsberövandet.

Henrik Mansfeld på Advokatfirman de Basso försvarar den andra anhållna personen, men även han är förtegen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag