Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Två personer gripna för dubbelmord i natträd

Polispådrag efter dubbelmordet. Foto: Janne Åkesson / SWEPIX

Två personer sköts till döds vid en skola i Upplands-Bro nordväst om Stockholm.

Under natten till torsdag slog polisen till mot flera misstänkta personer i ärendet.

Nu sitter två personer anhållna misstänkt för dubbelmordet – och ytterligare tre är frihetsberövade för skyddande av brottsling.

Det har gått en dryg vecka sedan två unga män, båda i 20-årsåldern, sköts till döds vid en skola i Upplands-Bro. När polisen anlände till platsen hittade man de två männen som då låg ett hundratal meter från varandra.

Under den tiden har en eller flera mördare befunnit sig på fri fot.

Nu har ett genombrott skett i utredningen.

Under natten mot torsdag slog polisen till och gjorde flera gripanden.

– I natt har polisen genomfört en insats och i den har två personer gripits. De är misstänkta i utredningen kring dubbelmordet som inträffade den 21 februari klockan 00.24, säger Ola Österling, pressekreterare vid Stockholmspolisen.

Den här kartan visar var mordoffren hittades.

Samband med tidigare skjutning

Han fortsätter:

– I samband med den insatsen har vi också frihetsberövat ytterligare två personer för skyddande av brottsling alternativt grovt skyddande av brottsling.

Sedan i början av veckan sitter ytterligare en person anhållen misstänkt för skyddande av brottsling. Sammanlagt finns alltså fem frihetsberövade i ärendet.

Kort efter att dubbelmordet greps en man som uppges vara tvillingbror till ett av dödsoffren. Han släpptes senare på fri fot och han finns inte bland de personer som nu frihetsberövats.

En dryg vecka innan dubbelmordet skedde en skottlossning i Upplands-Bro där en man sköts i foten. Enligt uppgifter som SVT Nyheter har rapporterat utreder polisen ett samband mellan de två skjutningarna.

Texten uppdateras.