Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två gripna för dråpförsök – försökte köra ihjäl polis

En 26-årig man och en jämnårig kvinna har gripits misstänkta för att ha försökt köra ihjäl en polisman.

Efter en biljakt i Östersund på lördagskvällen gasade den stulna bilen mot – och träffade – en polisman.

Polismannen svarade genom att skjuta mot bilen.

På lördagskvällen inledde polisen en biljakt i Brunflo utanför Östersund efter att en förare av en stulen bil vägrat att stanna på uppmaning.

– Polispatrullen fick syn på en bil som man kunde se var stulen. Den hade stulits tidigiare på dagen på en adress i Östersund, säger Maria Linné, kommunikatör vid polisen i region Nord. 

Under biljakten försökte föraren av den stulna bilen preja polisen av vägen. Polisbilen svarade med att preja tillbaka och biljakten tog slut när den jagade bilen fastnade i en snödriva, skriver polisen på sin sajt.

I notisen står:

"Den ena polisen beordrar personerna att kliva ur bilen. Föraren varvar då upp bilen, den släpper från snödrivan och kör i full fart mot polisen som träffas av bilen."

Polisen sköt mot bilen

– Polismannen klarade sig utan allvarligare skador men i samband med detta avlossade han verksaneld. Ingen blev skadad, säger Maria Linné.

En 26-årig man som körde bilen och en jämnårig kvinna som var passagerare kunde gripas misstänkta för försök till dråp. Mannen misstänks dessutom för en rad andra brott – grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Under söndagen kommer åklagare att fatta beslut om huruvida de två ska anhållas.

En utredning kommer även att inledas av polisens avdelning för särskilda utredningar, vilket är rutin vid ärenden då polisman har avfyrat sitt tjänstevapen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.