Beväpnade rånare tvingade till sig kontanter i en spelbutik i Västerås måndagen. Senare greps minst två personer i centrala Bro – enligt uppgift till Expressen efter att deras bil kraschat in i en husvägg.
Beväpnade rånare tvingade till sig kontanter i en spelbutik i Västerås måndagen. Senare greps minst två personer i centrala Bro – enligt uppgift till Expressen efter att deras bil kraschat in i en husvägg.

Tre gripna efter väpnat rån – polisen sköt varningsskott

Publicerad

Beväpnade rånare tvingade till sig kontanter i en spelbutik i Västerås på måndagen. 

Efter en biljakt, bland annat förbi en skola, prejade polisen de misstänkta rånarnas flyktbil som kraschade in i en husvägg i centrala Bro.

Tre personer greps och en pojke under 15 år frihetsberövades.

Polisen sköt varningsskott i samband med gripandet.

Vid 13.30-tiden på måndagen slog rånare till mot en spelbutik i stadsdelen Skiljebo i Västerås.

– Rånet skedde med skjutvapenliknande föremål, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson hos polisen i region Mitt. 

Rånarna kom över pengar.

– Jag har en initial uppgift om hur mycket pengar det rör sig om, säger Daniel Wikdahl, som dock inte vill nämna någon siffra.

Ingen kom till skada i samband med rånet men personalen chockades.

Biljakt

En stund senare fick polisen syn på en bil som var anmäld stulen. Man följde efter bilen i ostlig riktning längs E18 och det blev en dramatisk biljakt.

– Det har stundtals varit höga hastigheter, säger Daniel Wikdahl.

De misstänkta rånarna svängde in i samhället Bro, där körde mycket nära bland annat en skola och en förskola innan polisen lyckades preja bilen. Enligt uppgifter till Expressen tog färden slut när bilen körde in i väggen på ett bostadshus. En kvinna i området berättar för Expressen att hennes båda barn, som just kommit hem från skolan parkerade sina cyklar bara meter från den plats där bilen körde in i väggen.

– De var sekunder från att möta bilen, säger hon.

Sköt varningsskott

Tre personer greps, medan en pojke under 15 år frihetsberövades och lämnades över till socialtjänsten. I samband med insatsen sköt polisen varningsskott. Alla de misstänkta frihetsberövades inom ett kort tidsspann, säger Daniel Wikdahl.

– En greps efter varningsskottet, när två personer lämnade bilen, en lite senare och så ytterligare en person i närområdet. 

En av de misstänkta infångades av allmänhet på platsen. Polisen har inga uppgifter om fler inblandade.

– I nuläget söker vi ingen ytterligare gärningsman, säger Daniel Wikdahl.

Enligt uppgifter till Expressen har en av de gripna inte färdats i bilen, utan mötte upp den i Bro där han tog över en väska. 

– Jag varken bekräftar eller dementerar den uppgiften, säger Daniel Wikdahl. 

Han uppger att man har påträffat gods som kan komma från rånet.

 

 

 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag