– Omständigheterna är sådana att vi inte kan avfärda det som ett vanligt dödsfall, sa Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen. Foto: TOMAS LEPRINCE
– Omständigheterna är sådana att vi inte kan avfärda det som ett vanligt dödsfall, sa Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen. Foto: TOMAS LEPRINCE

Två gripna efter mord vid skola

Publicerad

Polisen kan ha nått ett genombrott i utredningen efter det misstänkta mordet i Åkersberga norr om Stockholm.

Två unga män har gripits.

Den ene är misstänkt för mord, den andra för medhjälp till mord.

– De har inte hållit något annat än anhållningsförhör, säger Kjell Lindgren, presstalesperson vid Stockholmspolisen. 

Det var vid 11-tiden på söndagsförmiddagen som polisen larmades till Åkersberga norr om Stockholm efter att förbipasserande sett en livlös person. En ung man hittades senare död och polisen inledde en förundersökning om mord alternativt dråp. 

Kroppen hittades i anslutning till en skola.

–  Omständigheterna är sådana att vi inte kan avfärda det som ett vanligt dödsfall och då är alternativet att inleda en förundersökning om mord alternativt dråp, sa Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Nu kommer nya uppgifter fram i Aftonbladet om att polisen kan ha nåt ett genombrott i utredningen. 

"Första förhör hållits"

Två unga män gripits som misstänkta. Den ene av dem misstänks för mord och den andra för medhjälp till mord. Det är kammaråklagare Ewa Tvengström som leder förundersökningen. 

– Ett inledande förhör är hållit, men vi har inte så mycket mer än så att säga just nu, säger Kjell Lindgren vid Stockholmspolisen till tidningen. 

Vad händer annars i utredningen?

– Vi samlar fortfarande information, och jag har inte fått något besked om att obduktionen är genomförd, säger Kjell Lindgren. Information från den ska ju sammanställas och jämföras med teknisk undersökning och uppgifter i övrigt. Det är sådant som man vill få gjort innan  man tar beslut i häktningsfrågan.  

Relaterade ämnen
Mattis Wikström
Mattis Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag