Foto: ALEX LJUNGDAHLFoto: ALEX LJUNGDAHL
 Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: ALEX LJUNGDAHLFoto: ALEX LJUNGDAHL
 Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: ALEX LJUNGDAHLFoto: ALEX LJUNGDAHL
 Foto: ALEX LJUNGDAHL

Mamma och barn hittade döda – polisen utreder

Publicerad
Uppdaterad

Ett spädbarn hittades död i Tullinge utanför Stockholm.

Nu har också den kvinna – en ung mamma som fördes till sjukhus i samma ärende – avlidit. 

– En anträffades avliden på plats, en fördes till sjukhus som nu också är avliden, säger Lars Byström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Ett spädbarn hittades vid 08-tiden på onsdagen död på en adress i Tullinge, söder om Stockholm. En skadad kvinnlig släkting till spädbarnet fördes till sjukhus men avled, enligt polisen.

– Den först avlidna var ett spädbarn. Den andra personen finns det en familjerelation till, säger Lars Byström. 

Åklagare leder

Polisen har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp gällande spädbarnet. På sin hemsida skriver polisen att det i nuläget inte finns misstanke om att brott begåtts mot den döda kvinnan.

– Vi håller på att utreda vad som kan ha hänt, i övrigt har vi inga mer kommentarer i nuläget, säger Lars Byström. 

Förundersökningen gällande spädbarnet leds av kammaråklagare Tobias Kudrén vid Södertörns åklagarkammare i Stockholm. På grund av förundersökningssekretess, och av hänsyn till de avlidnas anhöriga, kan åklagaren i dagsläget inte kommentera utredningen alls, varken avseende brottsrubricering eller några andra detaljer. 

Foto: ALEX LJUNGDAHL

Anders Lindholm har bott 17 år i området.

–  Det är ett väldigt lugnt område. Jag blir så förvånad. Det har varit en del inbrott den senaste tiden, men inget större än så. Det är hur lugnt som helst. 

"Det är fruktansvärt"

Expressens Alex Ljungdahl befann sig i området:

– Det är en riktig villaidyll med husvagnar på uppfarterna, gungställningar och flaggstänger på tomterna. Just nu är det fyra polisbilar här i området med poliser som pratar med folk, sa han.

En granne i området var uppskakad och skärrad av det inträffade:

– Det är fruktansvärt. Både ett barn och en mamma. Jag har själv barnbarn, så man blir skakis, mörkrädd. Det är tur att man hämtar sina barnbarn så att de får åka bil till skolan. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag