Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Två bröder åtalas för mord efter våldsturné

Polispatruller på plats i Årsta efter händelsen. Foto: MAJA SUSLIN/TT
Här grips männen i Årsta. Nu åtalas de för mord. Foto: Läsarbild

Bröderna ska ha misshandlat sin vän till döds i ett skyddsrum i en Stockholmsförort. 

Därefter misstänks de ha stulit en bil, misshandlat ytterligare tre personer och en polis. 

Nu åtalas de för mord. 

– Det är oerhört tragiskt, säger åklagaren Anna Stråth. 

Det var på kvällen den 5 juni som två poliser angreps i samband med en kontroll av ett efterlyst fordon utanför ett hotell vid Årsta partihallar i södra Stockholm.

Enligt vittnen ska gärningsmännen ha försökt ta polisens tjänstevapen. 

Bilen som kontrollerades var efterlyst efter ett misstänkt mordförsök i Stockholmsförorten Norsborg, Botkyrka kommun, tidigare under samma kväll. En person hittades skadad i ett skyddsrym och avled av sina skador. 

Nu väcks åtal mot två personer som misstänks för för att ha dödsmisshandlat sin vän. 

Bröderna misstänks ha mördat sin vän

De två bröderna – båda i 20-årsåldern – ska enligt åklagare ha umgåtts tidigare under dagen. Sedan har något skett och bröderna misstänks ha sparkat och stampat på offret.  

– När man tittar på hur den här eftermiddagen har sett ut så tycker jag det framstår som att det har slagit slint för de här personerna. Någonting har blivit väldigt fel och beteendet tyder på att det är någonting som har gått snett, säger åklagaren Anna Stråth.

Efter den misstänkta dödsmisshandeln ska de två bröderna ha misshandlat ytterligare tre personer, stulit en bil och misshandlat en polis i samband med kontroll av fordonet som efterlystes. Enligt åklagaren ska de olika brotten ha skett inom loppet av två timmar. 

Båda förnekar brott

Det är inte känt vad som kan ha hänt under dagen som slutat med ett misstänkt mord. 

– Det finns ingen tidigare konflikt som vi känner till. De har umgåtts tidigare den här dagen och sen är det någonting som har hänt och så avslutas det på det här sättet. Det är oerhört tragiskt, säger Anna Stråth. 

Bröderna misstänks för fem olika brott. De förnekar i samtliga fall förutom en misshandel av en person som ska ha skett efter det misstänkta mordet. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!