Polispatruller på plats i Årsta efter händelsen. Foto: MAJA SUSLIN/TTPolispatruller på plats i Årsta efter händelsen. Foto: MAJA SUSLIN/TT
Polispatruller på plats i Årsta efter händelsen.  Foto: MAJA SUSLIN/TT
Här grips männen i Årsta. Nu åtalas de för mord. Foto: LäsarbildHär grips männen i Årsta. Nu åtalas de för mord. Foto: Läsarbild
Här grips männen i Årsta. Nu åtalas de för mord.  Foto: Läsarbild

Två bröder åtalas för mord efter våldsturné

Publicerad

Bröderna ska ha misshandlat sin vän till döds i ett skyddsrum i en Stockholmsförort. 

Därefter misstänks de ha stulit en bil, misshandlat ytterligare tre personer och en polis. 

Nu åtalas de för mord. 

– Det är oerhört tragiskt, säger åklagaren Anna Stråth. 

Det var på kvällen den 5 juni som två poliser angreps i samband med en kontroll av ett efterlyst fordon utanför ett hotell vid Årsta partihallar i södra Stockholm.

Enligt vittnen ska gärningsmännen ha försökt ta polisens tjänstevapen. 

Bilen som kontrollerades var efterlyst efter ett misstänkt mordförsök i Stockholmsförorten Norsborg, Botkyrka kommun, tidigare under samma kväll. En person hittades skadad i ett skyddsrym och avled av sina skador. 

Nu väcks åtal mot två personer som misstänks för för att ha dödsmisshandlat sin vän. 

Bröderna misstänks ha mördat sin vän

De två bröderna – båda i 20-årsåldern – ska enligt åklagare ha umgåtts tidigare under dagen. Sedan har något skett och bröderna misstänks ha sparkat och stampat på offret.  

– När man tittar på hur den här eftermiddagen har sett ut så tycker jag det framstår som att det har slagit slint för de här personerna. Någonting har blivit väldigt fel och beteendet tyder på att det är någonting som har gått snett, säger åklagaren Anna Stråth.

Efter den misstänkta dödsmisshandeln ska de två bröderna ha misshandlat ytterligare tre personer, stulit en bil och misshandlat en polis i samband med kontroll av fordonet som efterlystes. Enligt åklagaren ska de olika brotten ha skett inom loppet av två timmar. 

Båda förnekar brott

Det är inte känt vad som kan ha hänt under dagen som slutat med ett misstänkt mord. 

– Det finns ingen tidigare konflikt som vi känner till. De har umgåtts tidigare den här dagen och sen är det någonting som har hänt och så avslutas det på det här sättet. Det är oerhört tragiskt, säger Anna Stråth. 

Bröderna misstänks för fem olika brott. De förnekar i samtliga fall förutom en misshandel av en person som ska ha skett efter det misstänkta mordet. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag